Projekat „Evropa za sve“

Konkursi

VLADA REPUBLIKE SRBIJE
Projekat „Evropa za sve“

Kabinet potpredsednika Vlade Republike Srbije za evropske integracije u saradnji sa Evropskim pokretom u Srbiji i medijskim partnerima – dnevnim listom “Pres” i RTS-om, pokreće projekat “Evropa za sve”.

Pozivamo udruženja, institucije, organizacije i građane da kandiduju ljude iz svojih gradova, mesta i sela koji nisu imali prilike da do sada putuju u EU, a koji su svojim postupkom, delom, uspehom, inventivnošću, moralnošću ili hrabrošću zadužili zajednicu u kojoj žive.

Pedeset izabranih kandidata će prvog dana bezviznog režima preći granicu Evropske unije bez vize u svom pasošu i za šest dana nagradnog putovanja upoznati Rim, Berlin, Pariz i Brisel.

Kandidovanje počinje u utorak, 10. novembra, i traje do 25. novembra 2009. godine. Od pristiglih kandidatura žiri će utvrditi konačnu listu kandidata koji odgovaraju uslovima konkursa. Nakon toga, u prvoj nedelji decembra, u specijalnoj emisiji na RTS-u biće organizovano izvlačenje 50 kandidata.

Projekat će voditi Kabinet potpredsednika Vlade za evropske integracije u saradnji sa nevladinom organizacijom Evropski pokret u Srbiji. Projekat su podržali Delegacija Evropske komisije u Beogradu, Ambasada Francuske, Ambasada Italije, Ambasada Nemačke, kao i kompanija Jat ervejz, Aerodrom Nikola Tesla, Banka Inteza i Erste banka.

Projekat „Evropa za sve“ otvoren je za radnike, službenike, poljoprivrednike, naučnike, umetnike, penzionere, studente, domaćice, zaposlene, nezaposlene.

Pozivamo profesionalna i stručna udruženja, kompanije, opštine u Srbiji, nevladine organizacije, državne institucije i građane da kandiduju ljude koji zaslužuju da budu deo projekta “Evropa za sve”.

USLOVI KONKURSA:

1. Kandidati mogu biti isključivo osobe starije od 18 godina.
2. Kandidati mogu biti osobe koje do sada nikada nisu putovale u EU.
3. Prijava mora biti praćena preporukom neke institucije, organizacije ili pojedinca koja objašnjava kako su kandidati postupkom, delom, uspehom, inventivnošću, moralnošću ili hrabrošću zadužili zajednicu u kojoj žive.

Formular i uputstvo za konkurisanje dostupni su na sajtovima Vlade Republike SrbijeEvropskog pokreta u SrbijiRadio-televizije Srbije idnevnih novina “Pres”.

Prijave slati isključivo poštom na adresu Evropskog pokreta u Srbiji – Kralja Milana 31/II sa naznakom „Evropa za sve“.

Rok: 25. novembar 2009. god.