Ove godine četiri master plana za razvoj turizma

Vesti

DRŽAVNI SEKRETAR ZA TURIZAM
Ove godine četiri master plana za razvoj turizma u Srbiji

Državni sekretar za turizam Goran Petković najavio je da će ove godine biti urađena četiri master plana, od kojih su tri velika, a četvrti je mali i odnosi se na Dimitrovgrad.

Petković je rekao da će jedan master plan biti rađen za korekciju postojećeg stanja na Kopaoniku, drugi za procenu potencijala Besne kobile, kao planinskog centra, i treći koji je najbliži realizaciji odnosi se na Sremske Karlovce i Frušku goru.

– To je onaj deo Podunavlja koji je ostao neobrađen prethodnim master planovima, koji su obuhvatili gornje Podunavlje – Apatin i Sombor i donje Podunavlje – od Golupca do granice sa Rumunijom – rekao je Petković.

On je ukazao da su Sremski Karlovci udarni deo Fruške gore u turističkom smislu, mada Fruška gora kao nacionalni park ima i manastire i prirodne potencijale. Njena prednost je u tome što se nalazi između Beograda i Novog Sada, pa ima obezbeđeno tržište, kad god dolaze poslovne delegacije ili veće grupe turista u te gradove oni dođu u Karlovce.

Petković je ocenio da je realno da se ti master planovi završe do kraja godine, napominjući da je finansiranje mnogih turističkih projekata u Vojvodini prešlo na pokrajinski budžet, s tim što će Ministarstvo nastaviti da pomaže one koji su već započeti, kao što je slučaj sa marinom u Apatinu.