13. Međunarodni sajam Hortikultura 2008

Vesti

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE
13. Međunarodni sajam Hortikultura 2008

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ove godine biće pokrovitelj 13. Međunarodnog sajma „Hortikultura 2008“, koji će se održati od 28. februara do 2. marta 2008. godine na Beogradskom sajmu u halama IV, II-B i na otvorenom prostoru.
Sa željom da se poveća broj izlagača na ovoj manifestaciji i sama manifestacija unapredi, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ovog puta snosiće troškove jednog broja izlagača. Troškovi koje pokriva Ministarstvo poljoprivrede odnose se na troškove zakupa prostora i izgradnje štanda, kao i prostore izlagačke upisnine. Za svakog izlagača, kod koga Ministarstvo poljoprivrede učestvuje u nadoknadi troškova, predviđen je prostor od 12m² (uključeno osnovno opremanje štanda), uz mogućnost doplate razlike u ceni za nastup na štandu veće površine, kao i za dodatno opremanje štanda. Učešće Ministarstva poljoprivrede u izlagačkim troškovima učesnika odnosi se na udruženja proizvođača, zemljoradničke zadruge i neprofitne organizacije u oblasti voćarstva, povrtarstva, proizvodnje cveća i sadnog materijala, u oblasti proizvodnje pečurki, meda i proizvoda od meda i lekovitog bilja, kao u i oblasti edukacije iz navedenih oblasti.

Prateći stručni program Sajma hortikulture biće posvećen unapređenju delatnosti, stručnim i poslovnim susretima, predavanjima iz oblasti hortikulture, nagrađivanju najboljih izlagača i učesnika.

U istom terminu održava se 11. Međunarodna izložba lekovitog bilja i preparata od meda „Darovi prirode“ i Međunarodni sajam turizma. Štand Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede biće postavljen u kompleksu štandova koje finansira Ministarstvo, u centralnom delu Hale 2, nivo B.

Prijave izlagača za učešće na sajmu „Hortikultura 2008“, uz finansiranje Ministarstva poljoprivrede, primaće se do popunjavanja predviđenog broja učesnika.

Za sve dodatne informacije, pitanja i prijave učešća možete se obratiti Milici Jevtić, mlađem savetniku u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Kontakti: telefon 011/ 3615-137 i 064/823-5624, fax 011/3620-863, e-mail milica.jevtic@minpolj.sr.gov.yu.