Pályázati felhívás! – Hagyományaink újratöltve!

Pályázatok

HagyomanyainkHARMÓNIUM FÜGGETLEN KOMMUNIKÁCIÓS EGYESÜLET

Pályázati felhívás! – Hagyományaink újratöltve!

A Harmónium Egyesület és az óbecsei Ökobecse Polgári Egyesület egy környezettudatos hagyományápolási pályázatot hirdet külhoniak és anyaországiak számára. A pályázati felhívás célja, hogy a résztvevők jellegzetes, helyi motívumokat, hagyományokat valamilyen környezettudatos formában mutassanak be, pozitív szemléletformáló folyamatokat indítva be ezzel a szűkebb és tágabb értelemben vett közösségükben egyaránt.

FŐDÍJ: DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP!

Pályázhat mindenki, aki szeretné megismertetni közössége hagyományait, egy régitől eltérő módon megjelenített helyi monda, történet átirata, vagy akár újrahasznosított anyagból készült tárgyakon bemutatott népi motívumok is erősíthetik a környezettudatos gondolkodást. Továbbá olyan, régen „csak” hétköznapi, takarékos megoldások bemutatását, ötletes feldolgozását is várjuk, melyek felelevenítése jó példaként szolgálhat a mai kor számára. Ezek csupán ötletek, de lényegében bármilyen, a környezettudatos szemlélet és a hagyományápolás összekapcsolódásából született pályaművet szívesen fogadunk, melyeket az alább felsorolt korcsoportokban és kategóriákban lehet nevezni.

Korcsoportok: 6-12 évesek, 13-18 évesek és 18 év fölöttiek

Kategóriák:
– Szöveges alkotás (vers, próza, monda, népdal, mese, stb. környezettudatos újragondolása prózai vagy verses formában)
– Újjászülető tárgyaink – konkrét tárgyak fotóit várjuk, melyek a kiírás szellemében születtek (pl.: hímzések, kosarak, egyéb, stb.) Ide várjuk a régi motívumkincseket felelevenítő, de megújuló formában (és/vagy pl újrahasznosított anyagból) elkészített tárgyakat, vagy csak terveket, melyek alapján egy ilyen tárgy elkészíthető.
– Képi megoldások (illusztráció, fotó, videó, montázs, rajz, grafika, festmény, képregény; stb.) Ide várjuk a régi motívumkincseket felelevenítő, de megújuló formában elkészített képi pályamunkákat
Egyénileg és csoportosan is lehet pályázni. Mindenképpen kérjük feltüntetni a készítő(k) pontos nevét, életkorát, a települést, és iskolások esetén az iskola nevét is. Egy személy vagy csoport több pályaművel is pályázhat.
Fontos! A nem szöveges alkotásokhoz mindenképpen kérünk egy rövid leírást, hogy a kép, vagy tárgy mit ábrázol és milyen technikával készült.

Határidő: 2015. 12. 14.

Részletek