KKVHÁZ Megyék Versenye 2015. – Határon innen és túl

Hírek

kkvhazfejlecaloldalJátékos verseny a vállalkozói ismeretekről, megyéink és a szomszédos országok között. Ön is részt vehet, ha belép a csapatába.

A verseny célja

Játékosan és közösségteremtő módon ráirányítani a figyelmet a vállalkozói kedv és a vállalkozóvá válás fontosságára határon innen és túl. A verseny konkrét ismereteket nyújt és hálózatban való gondolkodásra tanít, valamint fokozza a helyi értékekhez való kötődést.
A verseny idei központi témája: a pályázatok és az exportképesség

A program

A verseny hivatalos sajtómegnyitója szeptember 17-én a Szombathelyi Gazdasági Csúcstalálkozó keretében (13:00-16:00 óra) lesz.

Az I. forduló kérdéseit október 15-én tesszük közzé a Székesfehérvári Gazdasági Csúcstalálkozó keretében.
Eredményhirdetése: október 22.

A II. forduló kérdéseit november 19-én 16:00-kor tesszük közzé a Tatabányai Gazdasági Csúcstalálkozó keretében
Eredményhirdetése: november 26.

A verseny döntője: 2015. december 3-án Budapesten 13-17 óra között lesz.
A döntőben felszólal az előző évi győztes megye Közgyűlésének elnöke, a Fővédnök, a MÖOSZ képviselője, valamint a KKVHÁZ Megyék Versenye elnöke is.
A győztes megye közgyűlésének az elnöke tartja az esemény záró beszédét.

A csapatok

Csapatkapitányok: A megyék csapatait csapatkapitányok irányítják. Az Ő kiválasztásuk a megyék vezetésével közösen történik meg. Velük megállapodást kötünk arról, hogy milyen feladataik és lehetőségeik vannak a verseny kapcsán.

Csapattagok: A megye csapatához vállalatok, szervezetek, természetes személyek, bárki csatlakozhat, aki elfogadja a verseny gondolatait és kész összefogni a megye érdekében. Aki csatlakozott, automatikusan bemutatkozási és reklám lehetőséget kap a verseny oldalán egészen az év végéig.

A döntőbe jutott csapatok tagjai: A döntőben a megyék öt fős csapatokkal vehetnek részt. A csapattagok kijelölése a csapatkapitány joga.

A feladat
Az I. és II. fordulóban a csapatok egymástól függetlenül egy időben válaszolnak a Dr. Bod Péter Ákos vezette gazdasági szakemberekből álló elnökség feladataira.

Az első két forduló feladatait a KKVHÁZ hivatalos portálján, vagyis a jelen oldalon tesszük közzé, és azokra a válaszokat a csapatok 24 órán belül online adják meg. (E két forduló alkalmával a közösségi élmény és a hely szelleme miatt is a csapatok a megyeházákon várják és oldják meg közösen a feladatokat. Ettől eltérő helyszínekről tájékoztatjuk a versenyzőket.)

A feladatok során úgynevezett minimum követelményeket határozunk meg, melyek teljesítése esetén garantált a döntőbe jutás.

A döntőben pedig már élő szóban kell prezentálniuk a csapatoknak. Célunk, hogy a Döntő ezúttal is egy valódi közösségi élmény legyen minél több vállalkozó részvételével.

Az elnökség az egyes fordulók kiértékelése során vállalta a szakmai színvonal mérését.

Az elnökség fontosnak ítélte azt is, hogy az egyes megyék csapatai ne elégedhessenek meg egy jó válasz megfogalmazásával, „kényszerüljenek” azt a verseny szellemiségét követve sokak felé továbbítani, internetes támogatókat szerezni.

A díjakról
A tárgyi és szolgáltatási nyereményeken túl (amelyek természetesen meglepetések) két díj talán tovább fokozza a versenyzők kedvét:

A legjobb hazai megye különdíja idén is az, hogy Dr. Varga Mihály úr nemzetgazdasági miniszter kiemelt támogatása mellett, a minisztérium magas rangú személyiségeinek részvételével is, 2016 első negyedévében Gazdasági Csúcstalálkozót rendezünk a megyeszékhelyen. A konkrét időpontot a miniszter úr jelöli ki.

A legjobb külhoni csapat különdíja pedig az, hogy egy a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. által támogatott export konferenciát rendezünk a csapat tiszteletére, amit szintén 2016 első negyedévében tartunk, a győzteseknek leginkább kedvező helyszínen. A konkrét időpontot Ducsai-Oláh Zsanett, az MNKH Zrt. vezérigazgatója jelöli ki.

Elbírálás
A csapatok válaszai felkerülnek a megyék versenyoldalára, ahol a látogatók minden megyei csapat válaszát olvashatják.

Költségek
A megyék csapatainak a részvétele a versenyben térítésmentes. A költségeket a verseny szponzorai állják.

Előnyök
Az akciótól elsősorban a helyi összefogások erősödését várjuk.
Fontos az a tudásmennyiség is, ami a verseny kapcsán a résztvevők birtokába jut.
Bemutatkozási lehetőséget kap minden vállalat, aki bejelentkezik a megyéje csapatába.
A verseny győztese nagy értékű ajándékot kap.

Kapcsolat
A verseny főszervezője a KKVHÁZ
Minden kérdésével, javaslatával nyugodtan forduljon hozzánk: kkvhaz@kkvhaz.hu

Részletek

Jelentkezés

Magyarkanizsán kapcsolattartó személy Huzsvár Ervin, e-mail: huzvar.ervin@kanjiza.rs