Pályázat vállalkozók, mikro-, kis- és közepes vállalkozások által igényelhető térítésmentes eszközök odaítélésére

Pályázatok

handshakeMAGYARKANIZSA KÖZSÉG

Pályázat vállalkozók, mikro-, kis- és közepes vállalkozások által igényelhető térítésmentes eszközök odaítélésére

Alapinformációk
Vállalkozóknak, mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak – a foglalkoztatottak számának növelése, a termelő- és szolgáltatótevékenységek hatékonyságának ösztönzése és fokozása, valamint a versenyképességi színvonal előmozdítása céljából – 3.000.000,00 dinár teljes összegben térítésmentes eszközöket ítél oda az önkormányzat. Ez az összeg a 2015. évi magyarkanizsai községi költségvetésről szóló rendeletben (Magyarkanizsa Község Hivatalos Lapja, 19/14. és 7/15. sz.)  a 3. program – Helyi gazdaságfejlesztés, 1501–P2 – Gazdasági szereplők üzletvitelének javításához szükséges feltételek megteremtése, 454 közgazdasági osztály – Magánvállalatok támogatása, 01 pénzforrás – Költségvetési bevételek tételben szerepel.

Az eszközök odaítélésére kiírt nyílt pályázat alapfeltétel a de minimis állami támogatás elnyeréséhez.

Az eszközök rendeltetése
Térítésmentes eszközök az alábbiakra nyerhetők el:

1. Vállalkozók, valamint mikro-, kis- és közepes vállalkozások (ez utóbbiak a továbbiakban: jogi személyek) számára kereskedelmi bankok részéről jóváhagyott bármilyen fajtájú hitel kamatköltségeire, kivéve a fizetőképesség fenntartására és hitel-refinanszírozásra fölvett hiteleket.

Térítésmentes eszköz az előző egy évben, azaz 2014. június 1. és 2015. június 1. között megfizetett kamatösszegre igényelhető. Az eszközöket egy összegben kell átutalni a kérelmező bankszámlájára.
Az elnyerhető legmagasabb összeg:
1) vállalkozó részére 100.000,00 dinár
2) jogi személy részére 300.000,00 dinár.

2. Az üzleti tevékenység előmozdításához szükséges tárgyi eszközök beszerzési költségeire    

Térítésmentes eszköz 2015-ben lebonyolított és teljes egészében kifizetett vagy folyamatban levő tárgyieszköz-beszerzésre ítélhető oda.

Az elnyerhető legalacsonyabb összegű eszköz 150.000,00 dinár, a legmagasabb pedig 500.000,00 dinár.

Pályázni előlegszámla vagy díjbekérő (proforma) számla bemutatásával is lehet. Az eszközök a kérelmező bankszámlájára csak az után utalhatók át, miután az bankkivonat bemutatásával igazolta, hogy a tárgyi eszköz értékének legalább 50%-át megfizette.
Az odaítélendő eszközök összege a tárgyi eszközök általános forgalmi adó (áfa) nélküli beszerzési költségeinek legföljebb 50%-a lehet.

3. Nemzetközi szabványok bevezetésének, tanúsításának, illetve újratanúsításának, valamint kockázatbecslési aktus kidolgozásának költségeire fordítható térítésmentes eszközök

Határidő: 2015.07.13.

Részletek