Most mutasd meg településed kincseit! – Pályázati felhívás

Pályázatok

Kismacsed-kozepkori_templomHARMÓNIUM FÜGGETLEN KOMMUNIKÁCIÓS EGYESÜLET

Most mutasd meg településed kincseit! – Pályázati felhívás

Mikor tettél utoljára valamit értékeink megmentéséért? Nyerd meg a fődíjat* és szerepeljen a Te pályaműved is a 2015-ös naptárunkban!

Határidő: 2014. 12. 08. (23:59)

A budapesti Harmónium Független Kommunikációs Egyesület pályázatot hirdet elsősorban határon túliak számára azzal a céllal, hogy minél több helyi örökséget, megmentendő emléket bemutasson.

Cím: Megmentésre váró értékeink!

Kiíró: Harmónium Független Kommunikációs Egyesület

Tárgykör: Alkotói, cikkírói pályázat

Pályázhat: Mindenki.

Pályázhat mindenki (magyarországi személy is), aki szeretné megismertetni egy határon túli település számára fontos értékét. Például régi iskoláját, templomát, tájházát, várát, kastélyát, kúriáját, történelmi kertjét. Az építmények mellett várunk jellegzetes dallamokat, hagyományleírásokat, mondákat, recepteket, viseleteket stb.

Két korcsoportban és kategóriában bíráljuk el a műveket: 18 év alattiak és 18 év fölöttiek, valamint „Építmények” és „Egyéb emlékek”.

A pályázat a “Hírnök” programmal is összefügg – amelynek lényege, hogy a szórvány területeken élők hírt adjanak településük eseményeiről egy közös felületen –, hiszen a legkiemelkedőbb alkotókat felkérjük a weboldalon való rendszeres publikálásra.

A bemutatásra szolgáló technika szabadon választható, a terjedelem az oldalon való feltöltésnél max. 3500 karakter és egy kép.

Elektronikus vagy postai beküldés esetén prózánál max. 2 oldal, egyéb alkotásnál max. 5 darab fotó, film esetében személyenként maximum 20 perc.

További részletek