Megyék versenye 2014

Hírek

kkvhazA KKVHÁZ Megyék Verseny nyitó rendezvénye a 2013. évi győztes megye székhelyén, Zalaegerszegen kerül megrendezésre 2014. szeptember 1-én.

A verseny I. fordulója kérdéseit szeptember 25-én 16:00 kor tesszük közzé.
Az I. forduló eredményhirdetése: 2014. október 7.
A verseny II. forduló kérdéseit október 29-én 16:00 kor tesszük közzé.
A II. forduló eredményhirdetése: 2014. november 10.
A verseny döntője: 2014. december 1. Budapest 14 – 18 óra között

Az első két fordulójában a csapatok az interneten mérik össze az erejüket, a döntőben pedig már élő szóban kell prezentálniuk a válaszaikat.

A verseny főszervezője a KKVHÁZ.hu. Minden kérdésével, javaslatával nyugodtan forduljon hozzánk. kkvhaz@kkvhaz.hu

A FELADAT

Az I. és II. fordulóban a csapatok egymástól függetlenül egy időben válaszolnak, a Dr. Bod Péter Ákos vezette gazdasági szakemberekből álló elnökség feladataira A csapatoknak 24 óra áll rendelkezésükre a válaszok megfogalmazására.
A konkrét feladatok titkosak, de az Elnökség a következő területekről meríti majd őket:

Melyik megye milyen módon tudja kreatívan, játékosan és közösség teremtő módon ráirányítani a figyelmet a vállalkozói kedv és a vállalkozóvá válás fontosságára. Ki milyen erővel tudja hangsúlyozni a vállalkozói ismeretek, a korszerű vállalatirányítás, a praktikus ötletek és a network jelentőségét.
A 2014.20 as TOP programok jegyében „A fejlesztő megye” lesz a verseny egyik fontos hívószava.
Feladat lehet, hogy a csapatok miként foglalkoznak a fogyatékkal élőkkel, a tartós munkanélküliekkel és a gyermeknevelés melletti munkavállalás kérdésével. Miként adnának szerepet a csapatok, a kiváló tapasztalattal rendelkező, aktív, nyugdíjkorukat átlépett szakembereknek is.
Kérdés irányulhat az újdonságokra való nyitottság, az innováció és a K+F képessége, az önfejlesztés állandó igénye és a környezettudatosság képességének a felmérésére is.
A fordulókban lehet egy un. beugró teszt és valószínűleg a döntőben szituációs játékgyakorlat is.

Az elnökség az egyes fordulók kiértékelése során vállalta a szakmai színvonal mérését. Az aki teljesíti a minimumot versenyben maradhat. De!
Az elnökség fontosnak ítélte azt is, hogy az egyes megyék csapatai ne elégedhessenek meg egy jó válasz megfogalmazásával, „kényszerüljenek” azt sokak felé továbbítani,internetes támogatókat szerezni. A nézettség mérésekor számításba vesszük az egyes megyék lakosságának a számát.
A megye lakosságára vonatkozó utolsó hivatalos KSH adat ezerre kerekítjük és annak az egy ezrelékében határozzuk meg a minimális támogatói számot, aminek független IP címekről kell érkezniük.

ELBÍRÁLÁS

A verseny első két fordulójában az a megye jut tovább a csoportjából, aki a Bizottság által megszabott minimális követelményeket teljesíti.
A csapatok válaszai felkerülnek a megyék versenye oldalára, a megye külön felületére, ahol a látogatók minden megyei csapat válaszára szavazhatnak. A verseny állását a kijelzőn minden pillanatban nyomon lehet követni.
A döntőben a csapatok kérdést és feladatot kapnak az Elnökségtől. 25 perc vita és gondolkodási idő után minden csapat egy vagy több személyt állít, aki prezentálja a megyei csapat véleményét. A kiválasztottak valamennyien elhagyják a termet és egyenként bejőve prezentálnak. A versenyt az a csapat nyeri, aki a szakmai zsűritől a legtöbb szavazatot kapta de értékelési szempont lesz a közönség értékítélete is

Felszólal az előző évi győztes megye Közgyűlésének elnöke, a Fővédnök, a MÖOSZ képviselője, valamint a KKVHÁZ Megyék Versenye elnöke is.
A győztes megye közgyűlése elnöke tartja az esemény záró beszédét. A győztes megye minden csapattagja jelentős jutalmat kap az esemény főszponzorától és támogatóitól. A KKVHÁZ vándordíját a győztes megye őrzi egy évig. A győztes csapat minden tagját egyenként bemutatja a KKVHÁZ.hu portál és egy évig a termékeik és szolgáltatásaik megjelenítésére is módot ad.

KÖLTSÉGEK

A megyék és a vállalatok részvétele a versenyben térítésmentes. A költségeket a szponzorok állják. A szponzoráció biztosítása pedig a főszervező feladata.

ELŐNYÖK

Az akciótól elsősorban a helyi összefogások erősödését várjuk. Fontos az a tudásmennyiség is, ami a verseny kapcsán a résztvevők birtokába jut. Bemutatkozási lehetőséget kap minden vállalat, aki bejelentkezik a megyéje csapatába. A verseny győztese nagy értékű ajándékot kap.

További részletek