A Civil vertikális segítőhálózat támogatására vonatkozó pályázati felhívás

Pályázatok

civil cooperationMAGYAR NEMZETI TANÁCS

A Civil vertikális segítőhálózat támogatására vonatkozó pályázati felhívás

1./A pályázat formája: nyílt pályázat.

2./A pályázati kiírás alapján kiosztásra kerülő támogatás: 140.000,00 (azaz: száznegyvenezer) dinár.

3./ A Vajdasági Magyar Civil Stratégia kidolgozás során a helyzetfelmérés világosan megmutatta, hogy jelentős különbségek vannak a tömbben dolgozó civil szervezetek és a szórvány képviselői, illetve a (nagy) városi székhelyű és a vidéken működő civil aktivisták helyzete és lehetőségei között. A stratégia III. beavatkozási területének ajánlása szerint az önkéntesség és az önzetlenség jegyében két hálózat kiépítését kell elvégezni. Mindkettő célja és feladata egy mentor-rendszer létrehozása, amelynek keretében az erősebb civil szervezet mentorjává válik egy gyengébb civil szervezetnek. Az egyik hálózatot tömb – szórvány, míg a másikat a városi – rurális kapcsolatrendszerben kell kiépíteni. A módszert testvérszervezeti kapcsolatnak is nevezhetjük, a lényege, hogy a mentor a mentoráltját segíti a civil élet mindennapjaiban.
Jelen pályázati felhívás célja a szórvány – tömb, illetve a falu – város között megvalósuló olyan konkrét civil szervezeti együttműködések támogatása, amelyek során az erősebb tömb-magyar, illetve városi civil szervezetek segítik a szórvány-magyar, illetve falusi szervezetek munkáját.
A támogatás a fenti civil szervezeti együttműködések esetében felmerülő költségek közül kizárólag útiköltségre igényelhető. (A megítélt és folyósított támogatások kizárólag a Támogató által meghatározott célokra fordíthatóak. Egyéb célú, a pályázatban megfogalmazottaktól eltérő felhasználáshoz a Támogató írásos jóváhagyását kell kérni. Ilyen jóváhagyást a Tanács elnöke adhat írásos formában).
A támogatás vissza nem térítendő.
A támogatás elő- és utófinanszírozásra egyaránt igényelhető.
A támogatás felső határa: 10.000,00 dinár.
A pályázat tárgyának 2014. július 1 – november 30-a között kell megvalósulnia. Az elszámolást az odaítélt eszközöknek a felhasználásától számított 30 napon belül szükséges leadni a Magyar Nemzeti Tanácsnak.

4./A jelen határozat alapján meghirdetett támogatási pályázaton a szerbiai székhellyel rendelkező civil szervezetek pályázhatnak, kivéve a kulturális alaptevékenységű szervezeteket.
A meghirdetett támogatási pályázaton a pályázók egy kérelmet adhatnak át.

5./A pályázatokon való részvétel feltételei, hogy:
–    a pályázó jelen pályázat 4. pontjának megfelelően a kiírt pályázat részvevői körébe   tartozik, és
–    a pályázó a pályázati határidőn belül beadta a pályázati jelentkezését a pályázati kiírásnak  megfelelően a Magyar Nemzeti Tanácsnak,
–    a pályázónak nincs elmaradott és határidőre el nem számolt tartozása a Támogató felé,
–    a pályázó hiánytalan dokumentációt nyújtott be a pályázati kiírásnak megfelelően a Magyar Nemzeti Tanácsnak.

6./A pályázat határideje:
–    a pályázati felhívás 2014. július 1-étől folyamatosan, a keretösszeg kimerüléséig áll nyitva a pályázók számára (a keretösszeg kimerülésének ténye a Tanács honlapján kerül közzétételre),
–    a pályázatok legkésőbbi beérkezési határideje: 2014. november 30., 9.00 óra,
–    a pályázatok elbírálása folyamatosan zajlik, s minden pályázat a beérkezését követő 30 naptári napon belül elbírálásra kerül,
–    a pályázati eredmények az elbírálást követő legkésőbb 5 munkanapon belül közzétételre kerülnek a Tanács honlapján, és a pályázók elektronikus formában tájékoztatva lesznek.

7./A pályázatokat magyar nyelven kell benyújtani.
A pályázat lebonyolításáról és elszámoltatásáról a Magyar Nemzeti Tanács Közigazgatási Hivatala gondoskodik.
A kérelmeket elektronikus és nyomtatott formában is be kell küldeni!
A pályázati űrlap (T-3) a  www.mnt.org.rs honlapról letölthető.
Elektronikus formában a kérelmeket a rendszeresített pályázati űrlapon (T-3) kell elküldeni a következő e-mail címre: office@mnt.org.rs
A kinyomtatott és aláírt pályázati űrlapot (T-3) egy eredeti példányban, postai küldeményként a Magyar Nemzeti Tanács, 24000  Szabadka/Subotica, Age Mamužića 11/II. címre kell eljuttatni, vagy pedig személyesen munkanapokon 8.30 és 16.30 óra között a Magyar Nemzeti Tanácsnak az Ago Mamužić utca 11. számú épülete II. emeletén levő irodájába.
A pályázatokat a „CIVIL VERTIKÁLIS SEGÍTŐHÁLÓZAT PÁLYÁZAT – 2014” megjelöléssel, ellátva a pályázó nevével és címével kell beadni.

8./ A pályázat elbírálását a Magyar Nemzeti Tanács Közigazgatási Hivatala elnöke által erre a célra kinevezett bizottság végzi el.

9./A pályázat elbírálási mércéi A Magyar Nemzeti Tanács szervei által biztosított támogatások odaítélésének eljárásáról szóló határozat alapján (elfogadva 2012. július 25-én H/13/2012 iratszám alatt) kerültek meghatározásra.  A határozat szövege letölthető a Magyar Nemzeti Tanács honlapjáról (www.mnt.org.rs.).
A támogatások odaítélési javaslata készítésekor az illetékes bizottság minden körülményt figyelembe véve ÉRTÉKELI A PÁLYÁZATI JELENTKEZÉSEKET,   különös tekintettel a kiírt pályázati célok megvalósulására, és „MEGFELELŐ”  VAGY „NEM MEGFELELŐ” ÉRTÉKELÉST ADHAT,  melyeket továbbít a Tanács elnökének, döntéshozatalra.
Forráshiányra való hivatkozással a pályázati jelentkezések elutasíthatóak.

10./A pályázat melléklete: T – 3 pályázati űrlap.

11./ A pályázati eredményként meghirdetésre kerülő jogosultsági rangsorról a Tanács elnöke külön határozattal dönt. A döntés ellen fellebbezésnek nincs helye. A döntésről a pályázók hivatalos értesítést kapnak.

12./Az elbírált pályázaton odaítélt támogatásra a Támogatott kizárólag a Tanács elnökével megkötött egyedi szerződés alapján szerez jogokat és vállal kötelezettségeket.

13./ A megítélt és folyósított támogatásokat a Támogató által elfogadott elszámolási szabályzat alapján kell elszámolni, amelynek rendelkezései a kiírt pályázat részét képezik.

14./Amennyiben bizonyítást nyer, hogy a kiírt pályázat alapján jogosultságot szerzett pályázó nem valós adatokat szolgáltatott annak elbírálásához, elveszíti a jogosultságát a támogatásra és a Közigazgatási Hivatalnak jogában áll az addig folyósított összeg visszafizetésére kötelezni.

15./A pályázati felhívás a Magyar Nemzeti Tanács honlapján, valamint a Magyar Szó című napilapban kerül megjelentetésre.

16./További információk a Magyar Nemzeti Tanács 024/524-534-es telefonszámán kaphatóak.

T-3_Urlap

Részletek