Nyílt felhívás szakmai gyakorlat program megvalósítására Magyarkanizsa község területén

Pályázatok

МАGYARKANIZSA KÖZSÉG valamint a TARTOMÁNYI MUNKAÜGYI, FOGLALKOZTATÁSÜGYI ÉS NEMI EGYENJOGÚSÁGI TITKÁRSÁG a NEMZETI FOGLALKOZTATÁSI SZOLGÁLATTAL együttműködve

NYÍLT FELHÍVÁST tesz közzé a 2013. ÉVI SZAKMAI GYAKORLAT PROGRAM MEGAVALÓSÍTÁSÁRA MAGYARKANIZSA KÖZSÉG TERÜLETÉN

A szakmai gyakorlat programjára olyan munkanélküliek pályázhatnak, akik most szeretnék megszerezni a szakmai fölkészítést arra a szakmára, amelyből megfelelő szakirányon és képzési fokon végzettséget szereztek,  vagy pedig részesültek már ugyan szakmai fölkészítésben, de annak időtartama nem érte el a gyakornoki, az az szakvizsgához előírt időt. A jelöltek ily módon  megszerezhetik azt a feltételt, amelyet a törvény vagy a munkáltató általános aktusa a gyakornoki, az az szakvizsga elő- feltételéül megszab, de a program nem terjed ki munkaviszony létesítésére.

A szakmai gyakorlat programjának időtartama a törvény szerint alakul, de legföljebb 24 hónap lehet. A munkáltató szervezeti és munkaköri szabályzata értelmében:
–    középfokú végzettségű gyakornokoknak legföljebb 6 hónap;
–    főiskolai, illetve hároméves képzésben szerzett felsőfokú végzettségű gyakornokoknak legföljebb 9 hónap;
–    legalább négyéves képzésben szerzett felsőfokú végzettségű gyakornokoknak legföljebb 12 hónap.

A gyakorlati program alatt Magyarkanizsa község:

1.    A foglalkoztatott személyek számára pénzügyi segélyt fizet ki, havi szinten:
–    12.000,00 dinárösszegben, középfokú végzettséggel rendelkező személyek számára,
–    16.000,00 dinárösszegben, 3 éves felsőfokú végzettséggel rendelkező személyek számára,
–    20.000,00 dinárösszegben a legkevesebb 4 éves felsőfokú képzettséggel rendelkező személyek számára;

2.    Munkahelyi baleset vagy professzionális megbetegedés esetén elszámolja és kifizeti a törvény által előlátott járulékokat

3.    viseli a szakmai gyakorlati vizsga költségeit, egy havi pénzügyi segély formájában.

A nyílt felhívásra magyarkanizsai székhelyű munkaadók jelentkezhetnek, melyek eleget tesznek a felhívásban részletesen felsorolt feltételeknek.

A szakmai gyakorlat megvalósításának pályázatát három példányban kell beadnia Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nagykikindai fiókjában (Dositej utca 24., 23300 Nagyikinda), személyesen vagy postai úton, az előírt formanyomtatványon, melyet átvehetnek a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nagykikindai fiókjának magyarkanizsai kirendeltéségében vagy letölthetnek a község hivatalos honlapjáról a www.kanjiza.rs oldalról.

A pályázat beadásának határideje 2013. május 31.

Bővebb tájékoztatásta községi közigazgatási hivatal 24. számú irodájában kaphatnak, illetve a 024/875-166-os telefonszámon (244-es mellék).

A pályázat részleteit itt megtekintheti