Tizenhárom millió dinár a gyógyfürdő turizmus fejlesztésére

Hírek

A tartományi munkaügyi, foglalkoztatási és a nemek egyenjogúságával foglalkozó titkárság 13 millió dinár vissza nem térítendő támogatást biztosított a vajdasági gyógyfürdőturizmus fejlesztésére. Miroslav Vasin tartományi munkaügyi, foglalkoztatási és a nemek egyenjogúságával foglalkozó titkár Nagybecskerek város, Magyarkanizsa,Inđija,Ürög és Apatin község képviselőivel a szerémségi Redneken (Vrdniken) kedden írta alá a támogatásról szóló szerződéseket.

„A gyógyfürdők fejlesztésével szándékunkban áll a vajdasági idegenforgalmi kínálat versenyképességének fejlesztése a hazai és a külföldi piacon egyaránt” – mondta Vasin, majd hozzátette, hogy a 13 millió dinár nem elegendő, de ez csak kezdete a gyógyfürdőturizmus fejlesztésének.

„Ez alkalommal a redneki gyógyfürdő fejlesztésére helyeztük a hangsúlyt, mivel itt néhány hónappal ezelőtt kezdte meg működését az A kategóriás a Premier Aqua Szálloda, s ezzel Vajdaság ennek a szeglete magas fokú turizmus fejlesztésére kapott lehetőséget” – mondta Vasin.

A redneki gyógyfürdő hatmillió dinárt kapott, az összeget fitneszközpont és a turistaösvények kivilágítására és a trimpálya kiépítésére fordítják. Az apatini, a magyarkanizsai és a szalánkeméni (slankameni)gyógyfürdők egyenként 1,8 millió dinárt kaptak felújításra, ennek köszönhetően jelentősen megnő majd a befogadóképességük. A melencei Ruszanda Gyógyfürdő 1,5 millió dinárt kapott a tetőre szerelhető napkollektorokra, amelyek a nap energiáját felhasználva melegítik majd fel a vizet.

„2013-ban felülvizsgáljuk Vajdaság idegenforgalmi stratégiáját, hogy ösztönözzük a fejlődést azon a területen, amelyen igazán sok kiaknázatlan lehetőség van. A tartomány természeti szépségei meglehetősen korlátozottak, ezért a fő értékei az ember által létrehozott építmények és a termékek, amelyeket nyújtani tudnak” – összegezte Vasin.

 

Forrás: Magyar Szó