Jól jönne egy kis extra profit?

Pályázatok

Hát persze, hiszen a Karácsony az álmokról, az ajándékozásról szól, és ha több profitja lesz, több, minőségibb ajándékot engedhet meg magának, s ezzel több álmot tud megvalósítani.

A legtöbb cégvezető hogyan gondolkodik? Reklámozzunk most többet, és akkor majd több vevőnk lesz! És fizetnek a hirdetésekért, a vevők pedig nincsenek sokkal többen, csak épp annyival, amennyit a karácsonyi vásárlási láz eredményez. De vajon miért nem működnek ma a hirdetések, miért nem hoznak vevőket? Ennek két oka van.

Az első: láthatjuk, hogy mindenki el akar adni. Hatalmas a reklámzaj, és ebben kellene érvényesítenünk a marketing üzenetünket. Naponta körülbelül háromezer reklámüzenettel találkozunk: kirakatok, plakátok, logók, márkanevek stb. formájában, és immunisak lettünk rájuk, nem törődünk velük. Ezekre az üzenetekre átlagban kb. fél másodperc figyelmet fordítunk! Nos, ennyi idő áll rendelkezésünkre, hogy megragadjuk a potenciális vevő figyelmét.

A másik: nem olyan marketing üzenetet küldünk, ami a vevőt érdekelné. Legtöbb hirdetésben mit látunk? Van valami, amit nálam meg lehet venni. A „haladók” hozzátesznek egy „jó okot”, hogy miért vásároljak: mert akciós, X%-kal olcsóbb. Ez nagyon kevés. Ezeknek a marketing üzeneteknek akkor volt értelme, amikor hír-értéke volt annak, hogy valami kapható. Amikor hiánycikk volt a cukor és a kávé, elég volt kitenni az ajtóra, hogy VAN, és máris kígyóztak a sorok az üzlet előtt. De ma, a 21. században akkora a túlkínálat, hogy ezek az üzenetek senkit nem hoznak lázba. Túl kevés ahhoz, hogy engem, potenciális vásárlót meggyőzzenek, hogy vásároljak!

Ha Önt érdekli, mi az a többlet, amit bele kell tenni a reklámokba, hogy azok tényleg vevőket hozzanak, vegyen részt a „PROFITÉPÍTÉS MESTERKURZUS” -unkon! Bevezetőként, iratkozzon fel az ingyenes „A reklámozás titkai” című on-line tanfolyamra az alábbi linkre kattintva:

http://eepurl.com/r9p8v

Üdvözlettel, az Ön sikerének elkötelezett híve:
Szeles Csaba, tréner, marketing tanácsadó

UI: Ha nem kedveli az on-line dolgokat, akkor részt vehet egy két órás mini tréningen ezzel kapcsolatban a CNESA-ban, Magyarkanizsán, 2012. december 19.-én. Ha meghozta a döntést, jelentkezzen mielőbb, mert a létszám korlátozott! Részleteket és további információkat megtudhat itt:

http://cnesa.rs/html/Magyar/oktatas.html