Pályázati felhívás a 2012. évi Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából

Pályázatok

MAGYARORSZÁG SZABADKAI FŐKONZULÁTUSA ÉS A MAGYAR NEMZETI TANÁCS

Pályázati felhívás a 2012. évi Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából

Vajdasági magyar középiskolások, valamint egyetemi és főiskolai hallgatók (egyéni pályázók vagy maximum 3 fős csapatok) maximum 15.000 karakter terjedelmű tanulmány, esszé megírásával, vagy maximum 10 perc időtartamú audiovizuális pályamű (a vizuális technika vívmányait bármilyen módon kihasználó rövidfilm, animáció stb.) elkészítésével pályázhatnak

Magyar Tudományosság Vajdaságban címmel

A pályázó feladata, hogy munkájában a társadalom-, a gazdaság-, vagy a  természettudomány területén egy Vajdasághoz kötődő magyar tudóst, vagy tudományos témát bemutasson. A pályázatok érinthetik a délvidéki magyarság sorsát, szellemiségét, gazdasági-, társadalmi –, természettudományi örökségét és perspektíváit. A témaválasztás a fenti kereteken belül kötetlen, kiterjedhet például: a magyar jellegzetességű közintézmények, épületek történetének bemutatására, a környezetvédelemre, a fenntartható fejlődésre, közösségfejlesztésre, az európaiságra, a közösségépítésre, a közös magyar tárgyi- szellemi értékek bemutatására stb.

Előnyben részesülnek a pozitív jövőképet fejlesztő pályamunkák, illetve azok, amelyek eredeti és kreatív módon ötleteket adnak a magyar szellemi élet gyarapításához, illetveajövőre kivetítve mutatják be a választott tematika szellemi gyarapító hatását.

A beadási határidő: 2012. október 1. (hétfő)

A pályázat teljes szövege és a pályaművek beadásának érdemi és technikai követelményeivel kapcsolatos további tudnivalók a Főkonzulátus – www.mfa.gov.hu/cons/subotica  – és a Magyar Nemzeti Tanács – http://www.mnt.org.rs/  – honlapján olvashatók.

A pályázat legjobbjai egy budapesti kiránduláson való részvételt nyernek, illetve az egyéb díjazottak könyvjutalomban részesülnek, továbbá a pályázat minden résztvevője oklevelet kap.

A pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére 2012 őszén kerül sor, amelyről a későbbiekben adunk tájékoztatást a Főkonzulátus és a Magyar Nemzeti Tanács honlapján, illetve a pályázók részére küldött meghívókban.

Link