Útiköltség-támogatás

Hírek

Várják az ingázó középiskolások jelentkezését

MAGYARKANIZSA KÖZSÉG

Felhívjuk a magyarkanizsai község naponta utazó középiskolás diákjainak a figyelmét, hogy aki még nem tette meg, szeptember 13-áig pályázhat útiköltség-térítésre. A megfelelő dokumentációval a kanizsai városházán, illetve a többi településen a helyi irodák tisztviselőinél kell jelentkezni. Útiköltség-térítésre jogosult minden olyan középiskolai rendes tanuló, akinek az állandó lakóhelye a község területén van; a szülője vagy gyámja révén nem kap más támogatást (útiköltség-térítést, ösztöndíjat vagy hiteljogosultságot); és akinek minden félév végén pozitív az előmenetele. A támogatást kérelmező tanulónak be kell nyújtania a kérelmet, igazolást a beiratkozásról, a szülő munkahelyének igazolását arról, hogy nem kap más támogatást, az igazolvány fénymásolatát és az előző félévi bizonyítvány fénymásolatát. A családi pótlékban vagy segélyben részesülőknek a jogosultságról szóló határozat fénymásolatát is csatolniuk kell.

ZENTA KÖZSÉG

Azentai Községi Közigazgatási Hivatal általános igazgatási és társadalmi tevékenységi osztálya is kiírta a rendes középiskolai tanulók útiköltség-térítésére vonatkozó pályázatát, amelyre szeptember 20-áig jelentkezhetnek az érdeklődők. A pályázatra azok a rendes középiskolai tanulók adhatják be kérelmüket, akiknek állandó lakhelye Zenta község területén van és az iskolába járáshoz naponta igénybe vesznek valamilyen távolsági utasszállító eszközt. Az érdekelt tanulóknak a pályázati jelentkezéskor a szükséges űrlaphoz mellékelniük kell a rendes tanulói státust bizonyító iskolai igazolást, a személyi igazolványuk vagy egyik szülő személyi igazolványának fénymásolatát, illetve az egészségügyi könyvecskéjük fénymásolatát is. A pályázati kérelmeket az érdeklődők munkanapokon 8 és 15 óra között nyújthatják be Zentán, a városháza első emeleti 31. számú irodájában. Az útiköltség-térítés szeptember elsejétől kezdődően valósul meg, és a 2011/2012-es tanév második félévének végéig tart majd.

ADA KÖZSÉG

Az adai községben a vidéken tanuló és naponta utazó középiskolások számára a helyi önkormányzat megtéríti a bérlet árának 20 százalékát szeptembertől decemberig. Továbbá ugyanekkora útiköltség-támogatásban részesülnek az adai Műszaki Iskola azon tanulói is, akik a tanyavilágból, Törökfaluból, Völgypartról és Valkaisorról, illetve Moholról naponta utaznak az iskolába. Erről végzésben rendelkezett Ada község tanácsa. A támogatás igényléséhez a diákoknak a hónap folyamán igazolást kell benyújtani az önkormányzat illetékes osztályán, hogy beiratkoztak az adai vagy valamelyik vidéki középiskolába. Az igazolás alapján az önkormányzatban is kiállítanak számukra egy bizonylatot, amellyel 20 százalékos kedvezményben részesülnek bérlet kiváltásakor az utasszállító vállalatoknál. Az adai községben évente átlagosan mintegy 300 középiskolás diák részesül útiköltség-támogatásba. Az adai önkormányzatban megtudtuk, hogy a középiskolások esetében már az utasszállító vállalatok is 20 százalékos kedvezményt biztosítanak a bérletre, amihez további 20 százalékos költségtérítéssel járul hozzá a helyi önkormányzat.

Forrás: Magyar Szó