Pályázat ösztöndíjak odaítélésére

Pályázatok

MAGYAR NEMZETI TANÁCS

Pályázat ösztöndíjak odaítélésére

I. A PÁLYÁZAT FELTÉTELEI
A Magyar Nemzeti Tanács H/15/2011 számú határozata alapján azok a személyek pályázhatnak az MNT 2011. évben odaítélendő felsőoktatási ösztöndíjra, akik az alábbi feltételek mindegyikének megfelelnek:
•    először nyert felvételt felsőoktatási intézmény kezdő évfolyamára,
•    szerbiai, állami alapítású felsőoktatási intézménybe nyert felvételt,
•    szakfőiskolába vagy egyetemre, felsőfokú alapképzésre vagy osztatlan képzésre iratkozott,
•    államilag támogatott hallgatói helyre nyert felvételt,
•    magyar nyelven végezte az általános vagy középiskolát
A jelen pályázati felhívás2011. július 15-től augusztus 10-ig állnyitva az első körben felvételt nyert hallgatók részére, illetve 2011. szeptember 15-ig a második körben felvételt nyert hallgatók részére.

II. A KIOSZTÁSRA KERÜLŐ ÖSZTÖNDÍJAK SZÁMA ÉS NAGYSÁGA
Az ezen pályázati kiírás alapján kiosztásra kerülő ösztöndíjak száma legfeljebb: 500.
Az ösztöndíjak havi összege nettó 120-130-140 vagy 150 euró dinár ellenértéke (a Szerb Nemzeti Bank által az odaítélés napján meghatározott középárfolyam szerint), amelyeknek pontosítására  a Közigazgatási Hivatallal megkötendő szerződésben kerül sor a Magyar Nemzeti Tanács által elfogadott határozat rendelkezései szerint. Az ösztöndíjat az MNT egy tanév folyamán október hónaptól kezdődően 10 hónapon keresztül folyósítja. Az ösztöndíjat mindaddig kapja a kedvezményezett, még megőrzi államilag támogatott hallgatói jogviszonyát.

III.   A PÁLYÁZÁS MÓDJA
A pályázatot kizárólag a Magyar Nemzeti Tanács által közzétett formanyontatványokon lehet beadni. A pályázati kérelmet (P1 melléklet) két erdeti példányban, a nyilatkozatot (P2 melléklet) adatkezelési hozzájárulást (P3) és szükség esetén a szándéknyilatkozatot (P4 melléklet) pedig egy eredeti példányban kell átadni zárt borítékban.
A teljes pályázati dokumentáció (a formanyomtatványokkal együtt) 2011. július 15-től vehető át a CMH Információs Irodáiban, illetve letölthető a Magyar Nemzeti Tanács ( www.mnt.org.rs)  honlapjáról.
A pályázati formanyomtatványokhoz a következő iratokat (és iratmásolatokat) kell csatolnia a pályázónak (kötelező mellékletként):
•    a születési anyakönyvi kivonat fénymásolata,
•    az általános iskola magyar nyelven történő befejezéséről szóló igazolás fénymásolata, amennyiben a hallgató a középiskolai tanulmányait nem magyar nyelven végezte,
•    a középiskolai tanulmányok során szerzett év végi bizonyítványok fénymásolata,
•    a felsőoktatási intézménybe (állami költségre) való felvételről szóló igazolás, illetve annak hitelesített másolata,
•    a magyar névjegyzéken való szereplésről szóló igazolás vagy a névjegyzékre való felvételről szóló határozat, illetve azok hitelesített másolatai,
Az iratok hitelesítése az eredeti bemutatása mellett a CMH Információs Irodáiban  díjmentesen elvégezhető.

A pályázatokat magyar nyelven kell benyújtani.

A pályázatok átadásának határideje:

  • Az első körben felvételt nyert hallgatók esetében: 2011. augusztus 10.,
  • a második körben felvételt nyert hallgatók esetében: 2011. szeptember 15.

 

További részletekért, tekintse meg a Magyar Nemezti Tanács honlapját