Sportprogramok támogatása

Pályázatok

MAGYARKANIZSA KÖZSÉG

Nyílt pályázat sportprogramoknak a 2011. évi magyarkanizsai községi költségvetésből való pénzellátására

A 2011. évi magyarkanizsai községi költségvetésről szóló rendelet (Magyarkanizsa Község Hivatalos Lapja, 9/10. sz.) a Magyarkanizsa község érdekeit szolgáló sportprojektumok részbeni támogatására 7.500.000,00 dinár teljes összegű pénzeszközt vett tervbe.

A kérelmezők legföljebb két projektummal pályázhatnak.
A programban/projektumban foglalt tevékenységeket a naptári év végéig kell megvalósítani.

I. KÉRELMEZŐK
A sport terén fölmerülő igények pénzellátásának feltételeiről és módjáról szóló rendelettel (Magyarkanizsa Község Hivatalos Lapja, 1/11. sz.) összhangban a magyarkanizsai községi költségvetésből eszközökkel támogatni kért programokat/projektumokat a sportszervezetek, azaz klubok nyújtják be.

A kérelmezőnek az alábbi ÁLTALÁNOS FELTÉTELEKET kell teljesítenie:
• hogy a székhelye Magyarkanizsa község területén legyen
• hogy a tagja legyen a Magyarkanizsai Községi Sportszövetségnek
• hogy rendelkezzen edző- és versenyteremmel, azaz pályával (a kérelemhez csatolni kell a bérleti, használati stb. szerződés fénymásolatát vagy az ingatlanlap fénymásolatát)
• hogy a be legyen kapcsolódva a szakági szövetség rendes versenyrendszerébe (igazolásul csatolni kell csapatsport esetén a záró ligaközlönyt, illetve a pénzellátási rendszerbe bevont egyéni versenyek záróközlönyét)
• hogy a klub elnöke és szervei érvényes megbízatással rendelkezzenek (csatolni kell azon ülések jegyzőkönyvének kivonatát, amelyen a klub elnökét és szerveit megválasztották).

A kérelmezőnek az alábbi KÜLÖNFELTÉTELEKET kell teljesítenie:
• hogy a program/projektum körében a tevékenységüket közvetlenül megvalósító sportszakemberek a sportágazatban legalább középfokú végzettséggel és a szakági szövetség által kiadott megfelelő licenccel rendelkezzenek
• hogy rendelkezzen szabályos tagnyilvántartással – amit a klub tagjai által, kiskorú klubtagok esetén az egyik szülő által aláírt klubtaglista csatolásával igazol.

2. A TÁMOGATOTT PROGRAMOK/PROJEKTUMOK
A magyarkanizsai községi költségvetés egészében vagy részben az alábbiakat támogatja:
1. sportklubok programjai/projektumai
2. sportrendezvények szervezése
3. iskolai sport programjai/projektumai
4. fogyatékkal élők sport- és testedző tevékenysége
5. testedző projektumok/programok.
A községi költségvetésből származó eszközökkel való rendelkezés módját és a szerződő felek kötelezettségeit a költségvetési eszközöket igénybe vevő és a magyarkanizsai polgármester által kötött szerződés rögzíti.

3. A KÉRELMEK BENYÚJTÁSÁNAK MÓDJA
Az eszközodaítélési kérelmeket a Magyarkanizsai Községi Sportszövetséghez az OS–1 formanyomtatványon kell benyújtani, amely a magyarkanizsai önkormányzat és a Magyarkanizsai Községi Sportszövetség hivatalos honalapján érhető el.

A kérelmeket postai úton a Magyarkanizsai Községi Sportszövetség, Népkert 1 sz., 24420 Magyarkanizsa címre kell küldeni, vagy közvetlenül átadni a sportszövetség fenti címen található székhelyén.

Azoknak a sportkluboknak, amelyek a korábban érvényes szabályzat rendelkezéseivel összhangban nyújtottak be dokumentációt a magyarkanizsai községi sportszövetségnek, csak az os–1 nyomtatványt és a kiegészítő dokumentációt kell benyújtaniuk.

4. A PROGRAMOK/PROJEKTUMOK ÉRTÉKELÉSÉNEK MÉRCÉI
A programok/projektumok értékelésének és pontoztásának mércéi:
1. előző évben elért eredmények 0–20 pont
2. a sportág hagyománya a községben 0–20 pont
3. tömegesség – aktív/regisztrált tagok száma 0–20 pont
4. községi jelentőség 0–20 pont
5. anyagi és szakember ellátottság 0–20 pont
Az elérhető maximális pontszám 100 pont.

5. A KÉRELMEK BENYÚJTÁSÁNAK ÉS ELBÍRÁLÁSÁNAK HATÁRIDEJE
A pályázat 2011. március 31-éig áll nyitva, és az önkormányzat világhálós honlapján, valamint a helyi sajtóban kell közzétenni.
A benyújtott kérelmeket a Magyarkanizsai Községi Sportszövetség dolgozza föl, majd a sportprogramok pénzellátását szolgáló nyílt pályázat eljárását lebonyolító bizottság kiválasztja a teljes vagy részbeni támogatásra javasolt programokat/projektumokat, és a kérelmek benyújtására rendelkezésre álló határidő leteltét követő 15 napon belül a polgármesternek megküldi a programok/projektumok kiválasztásáról és az eszközök elosztásáról szóló aktus javaslatát. A programok/projektumok kiválasztásáról szóló aktus végleges, és az önkormányzat világhálós honlapján, valamint a helyi sajtóban kell közzétenni.
A programok/projektumok kiválasztásáról szóló aktus véglegessé válása után a kérelmezőkkel szerződést kell kötni. Ha a kérelmező a kérelem elfogadásáról való értesítést követő 15 napon belül nem jelenik meg aláírni a szerződést, úgy tekintendő, hogy kérelmétől elállt.

A pályázat lebonyolításával kapcsolatban további felvilágosítás a Magyarkanizsai Községi Sportszövetségben a 024/874–733-as telefonon kapható.

Link