EVROPSKA UNIJA – Poziv za učešće u Inovativnoj laboratoriji u oblasti kulturnog nasleđa Zapadanog Balkana

Konkursi

EVROPSKA UNIJA

Poziv za učešće u Inovativnoj laboratoriji u oblasti kulturnog nasleđa Zapadanog Balkana

Rok za prijavu na konkurs 31.12.2023

Ko može da aplicira?
• Organizacije civilnog društva
• Javna uprava
• Obrazovne ustanove
• Preduzetnici
• Drugo

Oblast podrške
Kultura

Posebni zahtevi donatora
Poziv je otvoren za inicijative i projekte sa područja Zapadnog Balkana koje integrišu i aktivno povezuju kulturnu baštinu sa kulturnim i kreativnim industrijama. Poziv je otvoren za organizacije (uključujući institucije kulture, nevladine organizacije, startape, preduzetnike itd.), istraživačke grupe, kreativne profesionalce i druge aktere posvećene istraživanju i stvaranju sinergija između kulturne baštine i kulturnih i kreativnih industrija sa područja Zapadnog Balkana.

Kako se aplicira?
Onlajn formular potrebno je ispuniti na engleskom jeziku, a pored portfolija i osnovnih informacija o podnosiocu, formular uključuje i kratak opis predloga projekta. Preporučeno je da opis projekta obuhvati sledeće kategorije: naziv projekta; ciljeve; ciljne grupe i korisnije, uz poželjnu analizu njihovih potreba, veličine i raspodele prema polu; kontekst; očekivane rezultate i željeni impakt na kulturnu baštinu i kulturne i kreativne industrije; potencijalnu društvenu i ekonomsku vrednost i inovativnost predloženog projekta; kao i informacije o bilo kakvim partnerstvima ili saradnjama vezanim za predloženi projekat/inicijativu.

Linkovi
https://kotorart.me/cg/novosti/kotorart-i-share-fondacija-pozivaju-profesionalce-iz-oblasti-kulturnog-nasljeda-i-kulturnih-i-kreativnih-industrija-da-se-prijave-na-konkurs-za-ucesce-u-projektu-wbchil