UNDP SERBIA – Imate ideju za zelenu inovaciju? Prijavite se na javni poziv za inovativna rešenja za zelenu tranziciju!

Konkursi

UNDP SERBIA

Imate ideju za zelenu inovaciju? Prijavite se na javni poziv za inovativna rešenja za zelenu tranziciju!

Pozivamo javna i privatna preduzeća, istraživačke institucije, organizacije civilnog društva, udruženja poljoprivrednika, zadruge, poljoprivredna gazdinstva, lokalne samouprave i upravljače zaštićenih područja da predlože inovativna poslovna rešenja za zelenu tranziciju u sledećim oblastima Zelene agende za Zapadni Balkan:
• dekarbonizacija (smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte),
• smanjenje zagađenja životne sredine sa fokusom na čist vazduh,
• zaštita i očuvanje prirode i biološkog diverziteta,
• uspostavljanje održivih sistema za snabdevanje hranom i ruralni razvoj.

Ovaj poziv, uz podršku Evropske unije (EU), Švedske i Švajcarske, u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, i u saradnji sa Evropskom investicionom bankom (EIB), objavljuje Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji.
Najbolji pristigli predlozi dobiće mentorsku i tehničku podršku za dalji razvoj, dok će za najuspešnije među njima biti obezbeđeno sufinansiranje kako bi se primenili u praksi.

Prijavljivanje na Javni poziv za inovativna rešenja za zelenu tranziciju se vrši isključivo elektronskim putem, popunjavanjem onlajn formulara OVDE.

Rok za prijavljivanje je 24. novembar u 16 časova, kada se završava i poslednji ciklus selekcije rešenja za zelenu tranziciju koja će dobiti podršku do kraja ove godine. Za više informacija kontaktirajte nas putem mejla na: zelena.agenda.rs@undp.org ili telefonom na: 062 609 467.

Zahvaljujući podršci EU i Vlade Švajcarske u ukupnom iznosu od 1,8 miliona dolara koja je dodeljena u prethodnim ciklusima ovog javnog poziva, predvodnici zelene tranzicije u Srbiji trenutno realizuju 31 inovativno rešenje. Priče o nekima od njih možete pročitati OVDE.

Javni poziv za inovativna rešenja za zelenu tranziciju otvoren je u okviru projekta „EU za Zelenu agendu u Srbiji“ koji, uz tehničku i finansijsku podršku Evropske unije i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, sprovodi UNDP u saradnji sa Ambasadom Švedske i Evropskom investicionom bankom (EIB), uz dodatna finansijska sredstva koja su obezbedile vlade Švedske, Švajcarske i Srbije.

Izvor