Javni poziv jedinicama lokalne samouprave za uključivanje u program „Podsticanje zapošljavanja visoko obrazovnih Roma i Romkinja u jedinicama lokalne samouprave“

Konkursi

MINISTARSTVO ZA LJUDSKA I MANJINSKA PRAVA

Javni poziv jedinicama lokalne samouprave za uključivanje u program „Podsticanje zapošljavanja visoko obrazovnih Roma i Romkinja u jedinicama lokalne samouprave“

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog upućuje Javni poziv jedinicama lokalne samouprave za uključivanje u program „Podsticanje zapošljavanja visoko obrazovnih Roma i Romkinja u jedinicama lokalne samouprave“.

Program je pokrenut i koncipiran sa ciljem podsticanja zapošljavanja/radnog angažovanja trideset (30) visoko obrazovanih Roma i Romkinja u jedinicama lokalne samouprave u struci za koju je stečena akademska i strukovna vrsta kvalifikacije, odnosno šesti i sedmi nivo kvalifikacije.

Program se realizuje u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave. Jedinice lokalne samouprave u okviru ovog javnog poziva mogu uključivati preduzeća, ustanove i druge organizacije i organizacione jedinice osnovane od strane lokalne samouprave, u skladu sa zakonom i statutom jedinice lokalne samouprave.

U realizaciji Programa mogu učestvovati sve jedinice lokalne samouprave na teritoriji Republike Srbije koje u svojim organizacionim jedinicama, javnim preduzećima ili ustanovama imaju potrebu za zapošljavanjem/radnim angažovanjem lica sa šestim ili sedmim nivoom kvalifikacije.

Rok za podnošenje dokumentacije je od 21. juna do 30. juna 2022. godine.

Dokumentacija za učešće u Programu podnosi se Ministarstvu neposredno na pisarnici (svakog radnog dana od 7.30 – 15.30 časova) ili poštom na adresu: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Bulevar Mihajla Pupina 2 11 070 Novi Beograd.

Detaljnije