Javni konkurs „Sufinansiranje projekata udruženja i drugih organizacija civilnog društva kojima su dodeljena sredstva Evropske unije u 2019. i 2020. godini“

Konkursi

MINISTARSTVO ZA LJUDSKA I MANJINSKA PRAVA I DRUŠTVENI DIJALOG

Javni konkurs „Sufinansiranje projekata udruženja i drugih organizacija civilnog društva kojima su dodeljena sredstva Evropske unije u 2019. i 2020. godini“

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog raspisuje Javni konkurs „Sufinansiranje projekata udruženja i drugih organizacija civilnog društva kojima su dodeljena sredstva Evropske unije u 2019. i 2020. godini“.

Konkurs se raspisuje za dodelu finansijskih sredstava udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva na teritoriji Republike Srbije.

Opšti cilj konkursa je pružanje podrške udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva u daljem razvoju i jačanju kapaciteta u cilju uključenja u reformske procese i proces evropskih integracija.

Specifičan cilj konkursa je jačanje kapaciteta udruženja i drugih organizacija civilnog društva u cilju uključivanja u reformske procese u oblastima vladavine prava, zaštite životne sredine i socio-ekonomskog razvoja, kao i jačanje kapaciteta branioca i braniteljki ljudskih prava.

Pravo učešća na konkursu imaju udruženja i druge organizacije civilnog društva, registrovane kod Agencije za privredne registre, koje deluju na teritoriji Republike Srbije, a koje su nosioci projekata koji su odobreni na sledećim pozivima Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji:
1. Poziv iz 2019. godine u okviru Programa “Podrška civilnom društvu 2018“ – Grant šema za Republiku Srbiju;
2. Poziv iz 2020. godine u okviru programa “Podrška civilnom društvu i medijima 2019“ (Vladavina prava – Podrška kapacitetima civilnog društva);
3. Poziv iz 2020. godine u okviru Evropskog instrumenta za demokratiju i ljudska prava – Grant šema za Srbiju za 2020. godinu.

KONKURS JE OTVOREN OD 14.06.2021. DO 30.06.2021. GODINE

Detaljnije