Javni konkurs za finansiranje kratkoročnih projekata od posebnog interesa za održivi razvoj u Autonomnoj pokrajini Vojvodini u 2021. godini

Konkursi

POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA VISOKO OBRAZOVANJE I NAUČNOISTRAŽIVAČKU DELATNOST

Javni konkurs za finansiranje kratkoročnih projekata od posebnog interesa za održivi razvoj u Autonomnoj pokrajini Vojvodini u 2021. godini

Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost (u daljem tekstu: Sekretarijat) finansiraće kratkoročne projekte od posebnog interesa za održivi razvoj u AP Vojvodini.

Smatraće se da je poseban interes izražen u slučajevima kada postoji potreba za istraživanjem ili monitoringom u vezi sa:
– problemima nastalim kao posledica elementarnih nepogoda ili klimatskih promena koje neposredno utiču na bezbednost i zdravlje stanovništva, ili kojima se ugrožava funkcionalnost značajnih elemenata privrednog sistema;
– intenzivnim istraživanjem uzroka i mera radi određivanja odgovarajućih metoda i metodologija, da bi se unapredili strateški projekti značajni za održivi razvoj;
– kratkoročnim pilot-istraživanjima od posebnog interesa za pripremu međunarodnih projekata, koji će se finansirati iz fondova Evropske unije.

Ovim konkursom i finansijskim planom Sekretarijata predviđeno je da se izdvoji ukupno 25.000.000,00 dinara, pri čemu je maksimalan iznos po projektu ‒ 1.000.000,00 dinara.

Finansijske obaveze realizovaće se u skladu s mogućnostima budžeta AP Vojvodine.

Konkurs je otvoren od 5. maja do 4. juna 2021. godine.

Prijave za finansiranje kratkoročnih projekata od posebnog interesa za održivi razvoj u AP Vojvodini mogu podneti registrovane naučnoistraživačke organizacije s teritorije AP Vojvodine, a izuzetno ‒ prema posebnoj odluci Sekretarijata ‒ i druge institucije s teritorije AP Vojvodine, koje se bave naučnoistraživačkom delatnošću, u skladu s Pravilnikom o kriterijumima za finansiranje kratkoročnih projekata od posebnog interesa za održivi razvoj u Autonomnoj pokrajini Vojvodini.

Prijave i potrebna dokumentacija podnose se u zatvorenoj koverti, s naznakom „Prijava za finansiranje kratkoročnih projekata”, na adresu:
Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost
Bulevar Mihajla Pupuna 16
21101 Novi Sad

Obrazac prijave može se preuzeti na internet stranici Sekretarijata (http://apv-visokoobrazovanje.vojvodina.gov.rs) i dostavlja se i u elektronskoj formi (na CD-u ili mejlom, u .doc ili .docx formatu, Word-u).

Na pomenutoj internet stranici nalazi se i tekst Pravilnika o kriterijumima za finansiranje kratkoročnih projekata od posebnog interesa za održivi razvoj u Autonomnoj pokrajini Vojvodini.

Sekretarijat će razmatrati samo prijave koje su u skladu s javnim konkursom i Pravilnikom o kriterijumima za finansiranje kratkoročnih projekata od posebnog interesa za održivi razvoj u Autonomnoj pokrajini Vojvodini.

Kontakt osoba za dodatne informacije:
Ivana Momčilović
broj telefona: 021/487-45-50, imejl: ivana.momcilovic@vojvodina.gov.rs

Izvor