Konkursi za projekte u oblasti energetske efikasnosti za 2020. godinu

Konkursi

EVROPSKA KOMISIJA

Konkursi za projekte u oblasti energetske efikasnosti za 2020. godinu

Konkursni pozivi za projekte u oblasti energetske efikasnosti, otvoreni su u okviru projekta Horizonti 2020 i traju do 10. septembra 2020. godine, a u okviru ovih poziva omogućeno je učešće Republike Srbije kao ”pridružene države”.

S obzirom da se pozivi odnose na energetsku efikasnost u zgradama, njihova pametna rešenja i dr, većina poziva je u cilju diseminacije korisnih rešenja i informacija.

U nastavku dostavljamo četiri projektna poziva objavljena od strane Evropske komisije (EK) u oblasti energetske efikasnosti, a u okviru sledećih tema:

B4E-11 Finansiranje za ulaganja u energetsku efikasnost – Financing for energy efficiency investments – (integrisanje finansiranja energetske efikasnosti/ inovativne šeme finansiranja)

B4E-12 Nacionalni okrugli stolovi za sprovođenje inicijative Pametnog finansiranja za Pametnih zgrada – National roundtables to implement the Smart Finance for Smart Buildings initiative

B4E-13 Agregacija – pomoć u razvoju projekta – Aggregation – Project Development Assistance

EC-5 Podrška javnim institucijama u pokretanju energetske tranzicije – Supporting public authorities in driving the energy transition

EASME Enerdži tim (EASME Energy team) je takođe pripremio video zapise za svaku od tema obuhvaćenih ovim otvorenim pozivom: https://ec.europa.eu/easme/en/section/horizon-2020-energy-efficiency/support-applications. Na ovoj veb stranici možete naći i dodatnu podršku za svoju aplikaciju, kao što su smernice i priručnici, veze do vaših nacionalnih kontakata osoba (National Contact Point) koji mogu da pruže personalizovanu podršku i odgovore na važna i često postavljana pitanja.
Možda će vas zanimati i video zapis o tome kako pripremiti odličan predlog projekta – A video recording on how to prepare an excellent proposal.

Izvor: Fond Evropski polsovi

Detaljnije informacije o konkursnoj proceduri i potrebnoj dokumentaciji dostupne su OVDE.