Konkurs – Javno zastupanje u lokalnim zajednicama

Konkursi

TRAG FONDACIJA

Konkurs – Javno zastupanje u lokalnim zajednicama

Trag fondacija u okviru projekta „Glas zajednice o EU integracijama – Podsticaj dijalogu OCD i lokalnih vlasti oko javnih politika“ raspisuje poziv za podnošenje nacrta projekata u okviru konkursa Javno zastupanje u lokalnim zajednicama koji finansira Evropska unija.

Konkursom Javno zastupanje u lokalnim zajednicama, želimo da podstaknemo organizacije da razviju inicijative koje će usmeriti pažnju zajednice na neki važan problem/temu u lokalnoj zajednici, koje će uključiti građane i građanke u aktivnu promociju rešenja problema, a donosioce odluka usmeriti na odabir adekvatnog rešenja. Istovremeno, želimo da promovišemo međusobnu saradnju organizacija iz različitih regiona Srbije.

Podrška inicijativama za javno zastupanje pružaće se u nekoliko faza:

•    Na osnovu pristiglih prijava na konkurs biće izabrano do 12 organizacija. Po dva/e predstavnika/ce iz 12 izabranih organizacija će proći trening iz oblasti javnog zastupanja. Predviđena su tri trodnevna seminara koja će biti organizovana krajem juna, jula i avgusta 2017. godine.
•    Nakon završenog treninga, najbolje razrađeni i najrealističniji predlozi projekata dobiće novčanu podršku za početak realizacije u iznosu do 550.000 dinara.

Ovde možete preuzeti Poziv za prijavljivanje sa detaljnim objašnjenjem programa i kriterijuma, kao i Formular za nacrt projekta koji popunjen treba poslati na adresu zastupanje@tragfondacija.org najkasnije do 14. juna 2017. godine (do 15h).

Za sve dodatne informacije i pitanja možete se obratiti kancelariji.

Detaljnije