Konkurs – Sufinansiranje izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije

Konkursi

water_object_021_newPOKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA POLJOPRIVREDU, VODOPRIVREDU I  ŠUMARSTVO

II Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije u 2016. godini

1. PREDMET I CILJ KONKURSA
Predmet konkursa je sufinansiranje izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i odvođenje otpadnih – fekalnih voda radi unapređenja životnih uslova u gradskim, prigradskim i seoskim naseljima na celokupnoj teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, a cilj je obezbeđenje sanitarno čiste pijaće vode za potrebe domaćinstva i bezbedno odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih fekalnih voda iz domaćinstava i delom od korisnika iz industrijskih pogona. Obezbeđivanjem dostojnih uslova življenja sprečava se migracija stanovništva iz prigradskih i ruralnih naselja.

Radovi u smislu ovog konkursa, se odnose na izgradnju ili rekonstrukciju objekata vodosnabdevanja, kao što je bušenje i opremanje bunara, izgradnja objekata i nabavka i ugradnja opreme za poboljšanje kvaliteta vode-fabrika vode, crpnih stanica, nabavke i ugradnje elektromašinske opreme, rezervoara, javnih vodovodnih mreža, glavnih magistralnih dovodnika vode do naselja ili industrije, odnosno za odvođenje otpadnih – fekalnih voda:
kolektorskih vodova (bez kućnih priključaka), crpnih stanica, nabavku i ugradnju elektromašinske opreme i uređaja/postrojenja za prečišćavanje otpadnih – fekalnih voda.

2. VISINA I NAMENA SREDSTAVA
Ukupan iznos sredstava koji se dodeljuje po konkursu je do 292.115.949,67 dinara, i to:
● Za vodne objekte u javnoj svojini do 150.000.000,00 dinara,
● Za objekte fekalne kanalizacije do 142.115.949,67 dinara.
Maksimalni iznos odobrenih sredstava od strane Sekretarijata po prijavi je 20.000.000,00 dinara bez PDV-a.
Minimalan iznos učešća sopstvenim sredstvima podnosioca prijave je 20% od vrednosti projekta bez PDV-a.

3. KORISNICI SREDSTAVA
Pravo učešća na konkursu imaju gradovi i opštine sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine, a za
potrebe svojih mesnih zajednica, javnih preduzeća, javnih komunalnih preduzeća i privrednih društava koja vrše poverene poslove iz oblasti komunalne – vodoprivredne delatnosti, a čiji su osnivači gradovi i opštine (u daljem tekstu krajnji korisnici sredstava).
Maksimalan broj prijava koji se može podneti po ovom konkursu od strane gradova je 5 (za pet projekata), dok je za opštine 3 (za tri projekta).

4. USLOVI ZA UČEŠĆE NA KONKURSU
1. Izmirena obaveza za vodne naknade za korišćenje vodnog dobra i za ispuštenu vodu od strane krajnjih korisnika sredstava, a zaključno sa 31.12.2015. godine, ili potpisan reprogram duga. Ukoliko krajnji korisnik sredstava nije obveznik naknade, dostaviti overenu izjavu da nije zaduživan po tom osnovu.
Obrazac izjave se može preuzeti sa veb stranice: www.psp.vojvodina.gov.rs i prilagoditi nazivu krajnjeg korisnika sredstava.

2. Regulisana obaveza po ugovorima iz prethodnih konkursa – izvršeni radovi i opravdana sredstva i dostavljen izveštaj ili zaključen aneks ugovora o produženju roka za izvršenje radova.
Sekretarijat neće uzimati u razmatranje zahteve iz opština i gradova sa kojima je u sudskom sporu i koji nemaju regulisane obaveze po gore navedenim kriterijumima.

5. VREMENSKI OKVIR KONKURSA
Prijave na konkurs podnose se zaključno sa 18. 11. 2016. godine.

KONTAKT ZA DODATNE INFORMACIJE
Informacije u vezi sa konkursom mogu se dobiti u Sekretarijatu od 12h do 14h putem telefona 021-4881-
636. Osoba za kontakt: Slavica Stipac, mejl slavica.stipac@vojvodina.gov.rs.

Detaljnije

Save