SIEPA: U 2012. za nova radna mesta i investicije 45 mil EUR

Vesti

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) planira da u 2012. plasira oko 45 mil EUR kao podršku za novo zapošljavanje i realizaciju novih investicija, generic cialis 10mg izjavio je direktor SIEPA, Božidar Laganin.

Direktor Laganin je podsetio da je do 27. januara otvoren javni poziv za podršku novim projektima koji je objavljen 23. decembra 2011.

– Izuzetno je važno da je ovaj program podrške, jednak kako za strane kompanije, tako i za domaće – istakao je Laganin.

Laganin je podsetio da je u programu SIEPA do sada odnos između podrške stranim i domaćim projektima bio 50 prema 50%, tako da i domaće kompanije takođe realizuju svoje investicione planove i dobijaju podršku od Vlade Srbije.

Direktor SIEPA očekuje u Srbiji i veći prodor investitora sa tržišta Sjedinjenih Američkih Država.

Laganin ima u vidu da su tokom 2011. u Srbiju počele da investiraju kompanije „Sitel“ i „Cooper Tire“, ulaganja je najavila NCR, kao i nekoliko drugih firmi posle zvanične posete delegacije Vlade Srbije toj zemlji, početkom decembra prošle godine, sa kojom je putovala i ambasadorka SAD u Beogradu Meri Vorlik.

– Nadam se da ću ta očekivanja biti u prilici da potvrdim u praksi, negde već u prvom kvartalu 2012 – obećao je Laganin.

Laganin je rekao da će se SIEPA truditi da i u ovoj godini ostvari bolji poslovni rezultat nego prethodne, što neće biti jednostavno pošto je 2012. izborna godina i moguća su određena usporavanja i otežano donošenje odluka.

– Sa druge strane, sve aktivnosti koje SIEPA ima u svom standardnom kalendaru, će biti itekako zastupljene i u 2012. pa ćemo biti aktivni i na evropskom tržištu i verovatno i pojačano i na američkom – zaključio je direktor SIEPA.

Izvor: eKapija