Sajmu „Lorist“ dodato i šumarstvo

Vesti

Smotra lova, ribolova i sporta od 28. septembra do 2. oktobra na Novosadskom sajmu

U cilju unapređenja i aktualizacije koncepta Sajma lova, ribolova i sporta „Lorist“, ove godine organizuje se novi segment – šumarstvo.

Obeležavajući Međunarodnu godinu šuma, ovaj vid predstavljanja doprineće promociji strategiji razvoja šuma kao prirodnog ekosistema, s obzirom na postojanje problema negativne razlike sadašnje i optimalne šumovitosti, kao i potrebe obezbeđivanja ravnomernijeg bilansa zaštite i očuvanja prirodnih resursa i višestrukog korišćenja potencijala šumskih ekosistema. Zato će na Novosadskom sajmu biti okupljeni najznačajniji nacionalni parkovi u Srbiji, javna i druga preduzeća čija je delatnost vezana za šumarstvo.

Poseban doprinos u ovom segmentu dalo je preduzeće „Vojvodinašume“ koje će na otvorenom prostoru, ispred Hale 1 Novosadskog sajma, predstaviti šumsku mehanizaciju, poligon za sekače motoriste, demonstracionu površinu za pošumljavanje i volijer sa fazanskom divljači, a na svom štandu u Hali 1, održaće prezentaciju moderne tehnologije u šumarstvu i korišćenje različitih kompjuterskih programa.

Tokom Sajma koji se održava od 28. septembra do 2. oktobra na Novosadskom sajmu, biće organizovane i edukativne radionice sa decom školskog uzrasta na temu „Šuma i najmlađi“ i predstavljanje didaktičke igre „Uskladi interese“ za decu srednjoškolskog uzrasta.

Više informacija