Preduzetnici u PKS izabrali novu Skupštinu

Vesti

U Privrednoj komori Srbije održana je Prva kostitutivna sednica Skupštine preduzetnika u novom sazivu. Za predsednika Skupštine ponovo je izabran Miroslav Miladinović, koji je tu fukciju obavljao i do sada. Uz predsednika izabrana su i tri potpredsednika kao i novi Izvršni odbor od 19 članova. Konstituisanje IO Zajednice preduzetnika obaviće se nešto kasnije.

Na Skupštini Zajednice preduzetnika Srbije predočena je aktivnost u prošloj godini kao i u proteklom četvorogodišnjem periodu. Zajednica je dobro radila i, kako je rečeno, uspela je, svojim predlozima zajedno sa PKS, da poboljša privredni i zakonski ambijent za preduzetnike u Srbiji. Skupštinu je, u svoje i ime predsednika PKS Miloša Bugarina, pozdravio Saša Vlaisavljević, potpredsednik PKS i Aleksandar Gračanac, koordinator Udruženja za mala i srednja privredna društva i preduzetnke.

Skupština je usvojila izveštaje Verifikacione komisije, Pravilnik Zajednice preduzetnika PKS, Poslovnik Skupštine Zajednice preduzetnika PKS, kao i Program rada za ovu godinu.

Od novog saziva Skupštine i Izvršnog odbora očekuje se da, zajedno sa PKS i njenim organima, mnogo više utiče na donošenje zakona i propisa koji će pomoći razvoj preduzetništva u Srbiji i smanjiti troškove koje sada imaju preduzetnici. Zbog toga se veliki broj radnji i malih preduzeća zatvara, umesto da bude obrnuto. Jer, preduzetnički sektor zapošljava veliki broj ljudi, a najčešće to nisu samo članovi porodice nego i brojni nezaposleni u Srbiji.