NALED priprema Agri organizaciju za jačanje poljoprivrede

Vesti

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) priprema novu NALED Agri organizaciju koja će se baviti problemima poljoprivrede, izjavio je danas predsednik upravnog odbora te Alijanse Vladimir Čupić.

On je nakon pete godišnje skupštine NALED-a rekao da je poljoprivreda značajna za funkcionisanje srpske privrede i da će Alijansa analizirati potrebne zakone kako bi se povećala konkurentnost domaće poljoprivrede.

– Poljoprivreda je oblast u kojoj je uz relativno skromne investicije moguće postići najveće efekte spoljnotrgovinskog rezultata – naveo je Čupić.

On je kazao da će NALED Agri u narednim mesecima videti šta poljoprivrednicima u Srbiji smeta u oblasti proizvodnje i prerade hrane i koja su to prakticna rešenja.

– Prošle godine NALED je oko 50 miliona dinara uložio u projekte i nešto malo na funkcionisanje kancelarije te organizacije – dodao je Čupić.

Prema njegovim rečima, NALED je nadležnim ministarstvima prosledio 75 preporuka.

– Vlada je svesna da postoji ogroman broj propsa koje treba menjati i mislim da će primenom jednog broja zakona koji je sada u proceduri ogroman broj broblema iz giljotine propisa biti rešen – rekao je Čupić.