Pomeramo granice

Vesti

Počeo Međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić otvorio je 37. međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu koji će trajati do 16. aprila.

Ovogodišnji Međunarodni sajam građevinarstva održava se pod sloganom „Pomeramo granice“, a tokom manifestacije biće prikazane najnovije tehnologije u toj oblasti.

Sajam će okupiti više od 900 izlagača, od čega 300 iz sveta. Na sajmu su prijavljeni izlagači iz 29 zemalja Evrope, Azije i Amerike, a broj posetilaca bi mogao da dostigne i oko 50.000, najavili su organizatori.

Predstojeći sajam je najveća manifestacija u regionu Jugoistočne Evrope koja pokriva sektor građevinarstva i ove godine izlagačima će na raspolaganju biti osam hala, na ukupno 60.000 kvadratnih metara.

Tradicionalno, biće dodeljene nagrade „Nova vizura“ i diplome „Posebno priznanje“ kako bi se podstakla izlaganje novih tehničko-tehnoloških rešenja u pet robnih grupa.

Na sajmu će 15. aprila biti održana i konferencija o energetskoj efikasnosti (Sustainable Green Energy Day), u okviru odluke Vlade Srbije da ovu godinu proglasi godinom energetske efikasnosti.

U cilju promocije procesa i proizvoda očuvanja životne sredine, štandovi izlagača koji zadovoljavaju neophodne kriterijume energetske efikasnosti i održive izgradnje biće obeleženi zelenim balonima.

Radno vreme sajma građevinarstva biće od 10 do 19 sati, osim u subotu, poslednjeg dana, kada se zatvara u 17 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 500 dinara, za grupne posete 350, dok komplet ulaznica za sve dane sajma staje 900 dinara.