Međunarodni sajam građevinarstva od 12. do 16. aprila u Beogradu

Vesti

Na Beogradskom sajmu od 12. do 16. aprila održaće se 37. međunarodni sajam građevinarstva na kojem će se predstaviti više od 900 izlagača.

Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare, na Sajmu građevinarstva „Pomerimo granice“ pored izlagača iz Srbije predstaviće se i više od 300 inostranih iz 29 zemalja Evrope, Azije i Amerike.

Šef projekta Beogradskog sajma Mirjana Jovanović kazala je da najveći broj inostranih izlagača iz oblasti građevinarstva dolazi iz Italije, Slovenije, Nemačke i Turske, a u velikoj broju će biti prisutni i izlagači iz Rumunije, Bugarske i Mađarske.

– Ovaj sajam je najveća manifestacija u regionu jugoistočne Evrope koja tretira oblast građevinarstva i na njoj će se moći videti sve što čini celinu u toj oblasti – od projektovanja do opremanja objekata – kazala je ona.

Prema njenim rečima, 70% ukupne privrede Srbije radi za građevinarstvo, a to najbolje govori koliki je značaj te privredne grane koja je najviše pogođena krizoma.

Kako je danas najavljeno, tokom svih pet dana trajanja Sajma građevinarstva biće organizovan i brojni prateći stručni skupovi, a centralni događaj biće Konferencija o energetskoj efikasnosti koja će se održati 13. aprila od 11.00 do 15.00.

Radno vreme sajma je od 10.00 do 19.00, a u subotu od 10.00 do 17.00.

Cena pojedinačne ulaznice je 500 dinara, za grupne posete 350, dok je ulaznica za sve dane trajanja sajma 900 dinara.

Parking Beogradskog sajma tokom trajanja 37. Sajma građevinarstva biće rezervisan za izlagače, ali je posetiocima obezbeđen besplatan parking na Adi Ciganliji odakle im je obezbeđen i besplatan prevoz autobusima do sajma i nazad.