Intesa prima zahteve privrede za subvecionisane kredite

Vesti

Banka Intesa u Srbiji počela je juče da prima zahteve za subvencionisane kredite namenjene privredi, u okviru ovogodišnjeg programa mera Vlade Srbije za ublažavanje posledica ekonomske krize.

Kako se navodi u saopštenju, novim programom maksimalni iznosi kredita za likvidnost i trajna obrtna sredstava povećani su za preduzetnike na tri miliona dinara, a za mala preduzeća na 10 miliona dinara.

Srednja preduzeća moći će da dobiju kredite do 80 miliona dinara, odnosno 200 miliona dinara za izvozne poslove ili kredite sa valutnom klauzulom, dok velika preduzeća mogu da dobiju pozajmice do 300 milona dinara, odnosno 800 miliona dinara za izvozne poslove ili pozajmice sa valutnom klauzulom.

Krediti će se kao i do sada odobravati na rok do 12 meseci, po kamatnoj stopi u visini repo stope, odnosno 4,4% na godišnjem nivou za kredite za izvozne poslove sa valutnom klauzulom.

Kako se dodaje, u okviru programa privredi se odobravaju se subvencionisani kredtiti za održanje likvidnosti, finansiranje trajnih obrtnih sredstava i izvozne poslove, investicije i namensku industriju.