Fejlesztés tanácsadással

Hírek

A magyarkanizsai önkormányzat keretmegállapodást kötött a Deloitte nemzetközi cég belgrádi irodájával

A Deloitte márkanév alatt több tízezer szakértő dolgozik világszerte: könyvvizsgálati, vezetési tanácsadási, pénzügyi tanácsadási, kockázatkezelési és adótanácsadási szolgáltatásokat nyújtanak ügyfeleiknek úgy, hogy egyedi igényeket kielégítő, innovatív megoldásokat kínálnak. Belgrádban 166 dolgozó nyújt széles körű szolgáltatásokat, modellez beruházásokat, kutat fel stratégiai partnereket, immár nemcsak a gazdaság, azon belül is a magánszféra, hanem a közszféra számára is – mutatta be a könyvvizsgálói tevékenységének és tanácsadói szolgáltatásainak köszönhetően ismertté vált céget Aleksandar Fragner, az üzleti tanácsadói részleg igazgatója Magyarkanizsán, amikor együttműködési szerződést írt alá Nyilas Mihály polgármesterrel.
Mint elhangzott, ennek a szerződésnek az a célja, hogy Magyarkanizsa község a Deloitte nemzetközi szakmai tapasztalatát hasznosítva fejlessze a község gazdasági kapacitásait, humán erőforrását, s hogy az együttműködés folyamán hatékonyabbá tegye a község kapacitásainak kihasználását, hiszen a cég az önkormányzatok fejlesztési politikájának követésére és a folyamatos fejlődést biztosító aktivitások bevezetésére is specializálódott.
– Sok lehetőséget ad ez a szerződés, mert kaput nyit Magyarkanizsa felé mindazok előtt a cégek előtt, amelyeknek a Deloitte tanácsot ad – jelentette ki Nyilas Mihály, aki szerint két témában nagyon is fontos lesz ez az együttműködés: a magyarkanizsai kaszárnya és a horgosi ipari park befektetési témakörében.
– Ez a szerződés egy keretmegállapodás, mely többek között előirányozza, hogy kölcsönösen információkat adunk és kapunk, közvetlen link vezet egymáshoz a honlapjainkon, és ez még inkább láthatóvá, egyre vonzóbbá teszi a befektetési lehetőségeinket. Hiszek benne, hogy konkrét üzletek, konkrét szerződések fognak születni az együttműködés által, hiszen a nemzetközi cég közvetít köztünk és a világ befektetői között – vélekedett a polgármester.
Közvetlen kapcsolatot a Magyarkanizsán nemrégiben létrehozott befektetési iroda fog tartani a céggel, és közreműködik majd a munkában a Tisza Menti Információs Fejlesztési Központ.

M.M.
Magyar Szó, 2011. február 03.