Civilek felkészítése a projektmenedzsment kihívásaira

Pályázatok

HÁLÓ VAJDASÁGI FEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY

Civilek felkészítése a projektmenedzsment kihívásaira

A vajdasági magyar civil szervezetek sikerének mondható az európai pályázati rendszerbe való bekapcsolódás elért eddigi mértéke, tekintettel a számos futó IPA projektre. Az EU pályázási lehetőségek folyamatosan nőnek, azonban a képzett szakemberek száma nem elegendő ahhoz, hogy a vajdasági magyar közösség éljen is a kihívásokkal és lehetőségekkel.

A Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány a projektmenedzsment tevékenységre vonatkozó képzéssel szeretne hozzájárulni a megfelelő tudásbázis megteremtéséhez, az elnyert EU-s támogatások, projektek hatékony lebonyolításához és a civil szakembereket, fiatalokat fel szeretné készíteni ennek az új szakmának az elsajátítására, bátorítani ezen kihívások vállalására.

A 3 modulból álló magyar nyelvű képzés támogatója a magyarországi Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., időtartama modulonként 20 óra és célja a leendő menedzserek felkészítése projektek összeállítására, lebonyolítására és elszámolására, valamint a közbeszerzési eljárások lebonyolítására. A képzés programja biztosítja, hogy a projektírás szabályainak, eljárásának, tapasztalatainak, jó példáinak bemutatásával vajdasági civil szervezetektől, intézményekből érkező munkatársak felkészüljenek a szakmai kihívásokra.

A képzés tervezett időpontja 2012. november- 2013. február.

Jelentkezési határidő: 2012. szeptember 28.

A jelentkezés feltételeit, illetve a szükséges jelentkezési lapot az alábbi dokumentumok tartalmazzák: Csatolt állományok