Dinkić uputio poziv investitorima iz SAD da ulažu u Srbiju

Vesti

Potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić istakao u razgovoru sa delegacijom kongresmena Sjedinjenih Američkih Država (SAD) da je neophodno unaprediti ekonomsku saradnju između dve zemlje, navedeno je na sajtu Vlade.

Dinkić je istovremeno uputio poziv investitorima iz SAD koji razmišljaju o proširenju svojih investicija u Evropi da dođu u Srbiju, saopšteno je na sajtu Vlade Srbije.

On je sa delegacijom kongresmena razgovarao o odnosima Srbije i SAD i budućoj saradnji dve zemlje koja ima dobru perspektivu za dalje unapređenje, naročito u oblasti ekonomije, i to na polju informacionih tehnologija.

Potpredsednik Vlade je tokom susreta predstavio sve pogodnosti ulaganja u Srbiju, i podsetio na to da naša zemlja ima najniže poreze i najbolju radnu snagu u okruženju.

Dinkić je, takođe, ponovio da su evropske integracije od ključnog značaja za dalji razvoj Srbije i da našu zemlju ništa ne bi smelo zaustaviti na tom putu.

U delegaciji, koju je predvodio kongresmen Vilijam Delahant, bili su i kongresmeni Den Barton, Majkl Tarner, Džef Flejk i Stiv Koen.

e-Kapija, 01.09.2010.