Arhiva ‘Vesti’

Radionica: Kako pripremiti poslovni plan?

business plan

Fond za inovacionu delatnost organizuje radionicu „Kako pripremiti poslovni plan?“ za sve zainteresovane podnosioce prijave za Program saradnje nauke i privrede. Na radionici ćete imati prilike da dobijete odgovore na sva pitanja sa kojima se susrećete prilikom koncipiranja svog predloga projkta – odabir najpogodnijeg poslobnog modela, šta je dodata vrednost novog rešenja za klijenta, na šta se treba fokusirati prilikom predstavljanja tehnološkog rešenja, itd.

Radionica će se održati u sredu 28. novembra, sa početkom od 14 časova u prostorijama Fonda (Veljka Dugoševića 54, Naučno-tehnološki park Beograd).

Prijavite se najkasnije do 27. novembra do 15 časova prijavnog formulara.

Besplatna obuka za mala i srednja preduzeća o razvoju e-trgovine

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija organizuje besplatne edukacije MSP sektora i preduzetnika sa ciljem podsticanja razvoja elektronske trgovine. Edukacije će se održati u hotelu Tulip INN, Palmira Toljatija 9, Beograd.

Cilj obuka je da se malim i srednjim preduzećima predstave osnove elektronskog poslovanja i približi koncept elektronske trgovine kako bi se ovaj sektor dalje razvijao.

Tokom edukacije MSP i preduzetnika sprovešće se predavanja koja će obuhvatiti sledeće teme:

  • Elektronska trgovina i prednosti e-poslovanja;
  • Uvođenje elektronskog poslovanja u vaše poslovanje;
  • Izrada sopstvenih veb stranica i
  • Procesi plaćanja u elektronskoj trgovini.

Predavanja traju dva dana, i biće održana u dve grupe:
• prva grupa: 22 i 23. novembar 2018. godine i
• druga grupa: 26. i 27. novembar 2018. godine.

Učešće na seminarima je besplatno, a pored predavanja besplatno su obezbeđeni osveženje i ručak, kao i prateći materijal. Nakon završene edukacije svi učesnici će dobiti odgovarajući sertifikat.

Broj mesta je ograničen, a svi privredni subjekti zainteresovani za učešće na radionicama mogu se prijaviti na telefon 011/ 3620-385 ili na mejl adresu milijana.jovic@mtt.gov.rs, najkasnije do 20. novembra 2018. godine.

Detaljnije

IPARD informativni dani u devet gradova Srbije

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je u petak 26. oktobra, prvim IPARD informativnim danom u Beogradu, započelo niz informativnih događaja koji će tokom oktobra i novembra biti održani u 9 gradova širom Srbije. Kroz info dane, koji će biti organizovani uz saradnju i finasijsku podršku projekta „Podrška korišćenju IPARD fondova Evropske unije“, potencijalnim korisnicima IPARD II podsticaja predstaviće se mogućnosti, zahtevi, pravila i uslovi koje treba da ispune kako bi ostvarili pravo na odobravanje projekata i isplatu IPARD sredstava.

Na prvom informativnom danu, održanom u beogradskom hotelu Metropol, prisutnima predstavnicima udruženja poljoprivrednih proizvođača i prerađivača, nevladinih organizacija, ministarstava, naučno-istraživačkih i obrazovnih institucija, privrednih komora, Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine, lokalnih samouprava, poljoprivrednih savetodavnih službi, Stalne konferencija gradova i opština, obratili su se Velimir Stanojević, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Sakelaris Hurdas, šef Operacija III Delegacije EU u Republici Srbiji.

Velimir Stanojević je, između ostalog, predstavio nedavno objavljeni javni poziv za IPARD podsticaje u okviru Mere 1 za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

„Novina u odnosu na prethodne pozive je to što po prvi put imamo investicije u izgradnju i rekonstrukciju objekata. Uz IPARD sredstva i nacionalono kofinasiranje korisnici će moći da izgrade nove skladišne kapacitete za voće, povrće i žitarice, kao i objekte za smeštaj stoke. Predviđeni budžet za četvrti Javni poziv je oko 3 milijarde dinara, što je višestruko veći iznos u odnosu na prva tri javna poziva. Uz učešće korisnika to su potencijalne investicije u poljoprivrednu proizvodnju od 4.6 milijardi dinara“, rekao je Stanojević i dodao da nas do kraja godine očekuje i drugi poziv za Meru 3, koja podržava investicije u prerađivačku industriju, a za koji je predviđeni budžet 2.6 milijardi dinara.
Sakelaris Hurdas je naglasio da je trend nekvalitetnih prijava karakterističan za prve javne pozive u svim zemljama koje su sprovodile IPARD program i da je cilj informativnih radionica da se podigne opšta informisanost i kvalitet samih prijava.

„Proces obrade zahteva u Srbiji je dodatno otežan činjeenicom da je većina prijava nepotpuna i da se nalazi u fazi administrativne dopune. Treba organizovati sveobuhvatne informativne kampanje pred svaki javni poziv“, naglasio je Hurdas.

Na skupu su predstavljene planirane i sprovedene izmene IPARD programa i pravilnika za sprovođenje Mere 1, kao i rezultati i saznanja do kojih je UAP došla u procesu sprovođenja javnih poziva. Prisutni su se od predstavnika nadležnih institucija mogli da čuju šta će biti predmet kontrole ispunjenost nacionalnih uslova i uslova EU u oblasti zaštite životne sredine, veterinarskog javnog zdravlja, dobrobiti životinja, zaštite bilja, bezbednosti hrane biljnog porekla.

Informativni dani biće održani i u: Zaječaru, Zrenjaninu, Kragujevcu, Leskovcu, Kraljevu, Subotici i Šapcu.
Raspored IPARD informativnih dana za novembar možete pogledati – ovde

Detaljnije

24. Internacionalni sajam pakovanja – EURASIA PACKAGING, Istambul

Udruženje za hemijsku, gumarsku i industriju nemetala PKS, u saradnji sa firmom „ ADONIS GRUP “, koja je ekskluzivni predstavnik turskog sajma „TUYAP“ za Balkan, Vas poziva na 24. Internacionalni sajam pakovanja – EURASIA PACKAGING.

Sajam se održava od 02.11. – 04.11.2018 god. u Istambulu.

USLOVI:

Organizator pokriva troškove:
– smeštaja sa doručkom za dve noći, u hotelu sa 4 ili 5 zvezdica
– ulaska na sajam,
– transfere od hotela do sajma.

Posetilac ima obavezu da plati samo svoje putne troškove.

Sajam mogu da posete samo dva predstavnika jedne kompanije.

Rok za dostavu prijava je 17. oktobar 2018. godine, uz napomenu da „ ADONIS GRUP “, kao zastupnik sajma „TUYAP“ za Balkan, zbog ograničenog broja mesta, može ranije zatvoriti listu zbog popunjenosti kapaciteta.

Zainteresovane molimo da popunjen prijavni list pošalju na adresu: adonis@adonis.com.mk, a u „cc“ obavezno adresu: hemija@pks.rs.

Takođe Vas molimo da zbog organizacije puta pošaljete skeniran pasoš putnika na adresu: hemija@pks.rs.

Za bliže informacije kontakt osoba je Mirjana Balog Kormanjoš, na telefon 011/41 49 634, ili elektronsku adresu: mirjana.balog@pks.rs.

Molimo Vas da nam što pre pošaljete prijavni formular ukoliko se odlučite da posetite ovu sajamsku manifestaciju.

Detaljnije

Info dan – Poresko oslobođenje početnika u poslovanju

NALED uz podršku Nemačke razvojne saradnje (GIZ) u okviru projekta ’’Podrška Vladi Republike Srbije u borbi protiv sive ekonomije’’ poziva sve relevantne institucije i agencije na drugi

INFO DAN
PORESKO OSLOBOĐENJE POČETNIKA U POSLOVANJU

– Četvrtak 11. oktobar 2018, od 11:00h do 14:00h –
Novosadski sajam, Hajduk Veljkova 11, Novi Sad

U četvrtak, 11. oktobra na Novosadskom sajmu, biće organizovan drugi info dan povodom početka primene mere poreskog oslobođenja početnika u poslovanju. Izmenama Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje iz decembra prošle godine, predviđeno je oslobođenje od plaćanja poreza i doprinosa na zarade osnivača / preduzetnika i do najviše 9 novozaposlenih lica, ukoliko su u prethodnih godinu dana završili školovanje ili su najmanje šest meseci bili na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Pozivamo sve zainteresovane predstavnike računovodstvenih i knjigovodstvenih agencija, pokrajinskih institucija, lokalnih samouprava, regionalnih razvojnih agencija, udruženja preduzetnika, privrednih komora, da se upoznaju sa novinama koje mera poreskog oslobođenja donosi i načinom ostvarivanja prava na korišćenje mere, kao i da daju doprinos izradi Vodiča za primenu mere.

Nakon Novog Sada, info dani će biti organizovani u Nišu, Novom Pazaru, Beogradu i Kragujevcu, kako bi svi relevantni akteri bili pravovremeno informisani o pojedinostima mere poreskog oslobođenja.

Preliminarna agenda se nalaziu prilogu mejla – Možete prijaviti do 7 učesnika.

Molimo vas za potvrdu prisustva do srede, 10. oktobra 2018. putem mejla startujlegalno@naled.rs ili telefonom na broj 011/ 33 73 063.

Detaljnije

Online marketing u službi Vaše kompanije

Radionica u Subotici će se održati u petak, 28.09.2018., sa početkom u 14:00h u prostorijama Startit Centra Subotica, u ulici Korzo 1.

Svoj dolazak možete potvrditi putem online prijave preko linka u prilogu. Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem e-mail adrese na vojin.nikolic@icthub.rs ili
putem telefona na +381 11 411 8881 (ili preko FB stranice – https://www.facebook.com/events/280022886170324/)

Učešće je potpuno besplatno!

OKVIRNI PROGRAM

• Predstavljanje predavača, dobrodošlica polaznicima
• Digitalni marketing kao deo sveobuhvatne strategije digitalne
transformacije
• Značaj sadržaja i kako ga kreirati, primeri dobre i loše primene sadržaja
• Veb stranica kao baza Vašeg sadržaja i srž online prisustva- šta sve jedna veb stranica treba da sadrži
• Specifičnosti najvažnijih društvenih mreža, kako se
na njima oglašavati i šta je “native content”
• Oglašavanje na Google-u
• Alati za praćenje rezultata i automatizaciju objava
Analiza online prisustva jedne lokalne kompanije na praktičnom primeru
• Pregled web sajta i društvenih mreža
• Zajednička diskusija i analiza jakih i slabih tačaka online prisustva kompanije iz primera
• Prostori za izmene i poboljšanje online prisustva kompanije iz primera

Kome je radionica namenjena:

Radionica je namenjena kompanijama i zaposlenima koji žele da se upoznaju sa brojnim mogućnostima online marketinga, njegovim potencijalom i brojnim opcijama koje su dostupne za efikasno predstavljanje firme na internetu. Radionice su osmišljene tako da pomognu kompanijama da bolje razumeju važnost i načine predstavljanja online.

Detaljnije

Subvencije za novoosnovane firme

Regionalni poslovni forum

Skupština evropskih regija i Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine, Razvojnom agencijom Vojvodine i Evropskom mrežom preduzetnika, organizuju Regionalni poslovni forum od 25. do 27. septembra 2018. godine.

Učesnici foruma su regionalne privredne komore, regionalne razvojne agencije i/ili druge institucije koje pružaju podršku za razvoj malih i srednjih preduzeća i poboljšanje ekonomske klime za poslovanje i nove investicije.

Regionalni poslovni forum vam nudi mogućnost da iznesete i predstavite vaš poslovni potencijal i ideje i da se povežete sa kompanijama i institucijama koje podržavaju razvoj poslovne klime i priliv novih investicija.

Međunarodni događaj pruža dodatnu podršku kompanijama da pronađu međunarodnog partnera. Učesnicima će biti ponuđena mogućnost zakazivanja i održavanja B2B sastanaka s kompanijama i institucijama učesnicima foruma prema sopstvenim potrebama, a na osnovu informacija o registrovanim učesnicima.

Sektori koji će biti predstavljeni su:
• Poljoprivreda i prehrambena industrija
• Metalo-prerađivačka industrija
• Turizam

Platforma za organizaciju „jedan na jedan“ sastanaka je dostupna klikom na link http://rbf2018novisad.talkb2b.net/ i pruža mogućnost za promociju poslovne saradnje između regiona, uključujući sporazume o slobodnoj trgovini i proizvodnji, udružene projekte tj. zajednička ulaganja i zajednički pristup trećim tržištima, kao i razmenu tehnologija i znanja i saradnju u projektima sa visokim stepenom konkurencije i inovacija, finansiranih od strane EU i drugih donatora.
Za dodatne informacije molimo posetite: rbf.vojvodina.gov.rs ili kontaktirajte: rbf2018@skupstinavojvodine.gov.rs

Prezentacija javnog poziva o dodeli sredstava za direktne investicije

Regionalna razvojna agencija Panonreg u saradnji a Razvojnom agencijom Srbije organizuje prezentaciju Javnog poziva za dodelu sredstava u okviru Uredbe o privlačenju direktnih investicija,

U Subotici, 17. septembra u 10:00h u sali 211 Otvorenog univerziteta biće održana prezentacija za program namenjen privrednim društvima koja realizuju investicione projekte u proizvodnom sektoru i sektoru usluga međunarodne trgovine. Vodič kroz poziv možete pogledati OVDE, a detaljne informacije OVDE.

Za sve informacije vezano za prezentaciju kontaktirajte Regionalnu razvojnu agenciju Panonreg 024/554-107 i office@panonreg.rs

Certop CO d.o.o. Kanjiža i Mediation Team doo Kanjiža organizuje 5. seminar – trening

Certop CO d.o.o. Kanjiža i Mediation Team doo Kanjiža organizuje 5. seminar – trening

„ZBOG ČEGA SE GUBE REZULTATI POSLOVANJA?”

Seminar će se održati u Kanjiži dana 30. januara 2018. godine (utorak) u Banji Kanjiža (Narodni park bb) objekat Aquamarin sa početkom u 09,30 časova.

Neke od tema koje će biti obrađene na ovom seminaru su:

1. Zašto preduzeća proizvode bitno manje od svojih mogućnost?

2. Zašto su u velikoj meri izložena tržišnim i drugim uticajima okruženja?

3. Kako se može značajno povećati prihod preduzeća i sposobnost postizanja rezultata, bez bitnih ulaganja?

4. Jedan briliantan menadžerski alat za svesno povećanje prihoda, efikasnosti i efektivnosti.

Predavač: Laczkó Péter, Direktor društva Lawrence & Bennet Company Management Group iz Budimpešte.

Učešće na seminaru je besplatno, bez kotizacije, ali je obavezna registracija (u prilogu je prijavni list).

Na seminaru je obezbeđen prevod sa mađarskog na srpski jezik.

Prijavni list