Konkurs za ustupanje na korišćenje delova ribarskih područja na teritoriji AP Vojvodine

Konkursi

POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA URBANIZAM I ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE

Konkurs za ustupanje na korišćenje delova ribarskih područja na teritoriji AP Vojvodine

Oglašava se ustupanje na korišćenje delova ribarskih područja na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, u okviru ribarskih područja koja su određena Rešenjem o ustanovljavanju ribarskih područja („Službeni glasnik RS”, broj 90/2015) i to:

1)     Ribarsko područje ,,Bačka”  
Deo sistema “Tisa-Palić-Ludaš“ kao sastavni deo Adorjanskog jezera, akumulacije između naselja Hajdukovo, Bačkih Vinograda i Kelebijskog jezera, Mrtva Tisa-Medenjača,  kao i druge prirodne ili veštačke ribolovne vode koje su u granicama ribarskog područja, osim ribolovnih voda u okviru granica zaštićenih područja i voda koje su prethodnim konkursom iz 2016. godine ustupljene na period od 10 godina ( Odluka o ustupanju na korišćenje delova ribarskih područja “Bačka“, “Banat“ i “Srem“, objavljena na  web sajtu Sekretarijata).
Granica ribarskog područja polazi od 1297 km Dunava i ide na zapad i dalje na sever državnim granicom do reke Tise, a zatim nastavlja njenom desnom obalom do ušća u Dunav i dalje na zapad njegovom levom obalom do polazne tačke.

2)    Ribarsko područje ,,Banat”
Jezera – Peskara I, Peskara II i Peskara III kod Zrenjanina, Pozajmišta mineralnih sirovina “Ribolovačko carstvo“ – peskara kod Kikinde, Tisa od 65 km do ušća u Dunav, Obradovićeva bara, Belocrkvanska jezera i akumulacija Crna bara, kao i druge prirodne ili veštačke ribolovne vode koje su u granicama ribarskog područja, osim ribolovnih voda u okviru granica zaštićenih područja i voda koje su prethodnim konkursom iz 2016. godine ustupljene na period od 10 godina ( Odluka o ustupanju na korišćenje delova ribarskih područja “Bačka“, “Banat“ i “Srem“, objavljena na  web sajtu Sekretarijata).
Granica ribarskog područja polazi od ušća Tise u Dunav i ide na sever desnom obalom reke Tise do državne granice, a zatim kreće na jugoistok državnom granicom do ušća Nere u Dunav i dalje desnom obalom Dunava do mosta na putu Smederevo – Kovin 1112 km, odakle nastavlja levom obalom Dunava do ušća Tamiša gde kreće na sever njegovom desnom obalom, odnosno administrativnom granicom Gradske opštine Palilula do Dunava i dalje njegovom levom obalom nastavlja do polazne tačke.

3)    Ribarsko područje ,,Srem”
Bosut i druge prirodne ili veštačke ribolovne vode koje su u granicama ribarskog područja, osim ribolovnih voda u okviru granica zaštićenih područja i voda koje su prethodnim konkursom iz 2016. godine ustupljene na period od 10 godina ( Odluka o ustupanju na korišćenje delova ribarskih područja “Bačka“, “Banat“ i “Srem“, objavljena na  web sajtu Sekretarijata).
Granica ribarskog područja polazi od 49 km reke Save i ide desnom obalom do 96 km i prelazi na levu obalu gde nastavlja do 123km, a zatim ponovo prelazi na desnu obalu i nastavlja do 207 km Save. Granica dalje nastavlja državnom granicom na sever do 1297 km Dunava i njegovom levom obalom  ide do Starih Banovaca i nastavlja na jug istočnim granicama opština Stara Pazova i Pećinci do polazne tačke.

Delovi ribarskih područja  ,,Bačka”, ,,Banat” i ,,Srem” ustupaju se na period od deset godina.

Pravo prijave na konkurs imaju privredna društva, javna preduzeća ili druga pravna lica ukoliko ispunjavaju uslove iz člana 6. stav 1. Zakona o zaštiti i održivom korišćenju ribljeg fonda (u daljem tekstu: Zakon).

Konkursna dokumentacija se podnosi u pisarnici neposredno ili poštom na adresu Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam  i zaštitu životne sredine, Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad.  Rok za podnošenje prijava po Konkursu teče od narednog dana od dana objavljivanja Konkursa u dnevnom listu „Dnevnik“ zaključno sa 12.05.2017. godine.

Sve potrebne informacije u vezi sa konkursom mogu se dobiti putem mejla:
tankosava.canak@vojvodina.gov.rs
tatjana.radovanovic@vojvodina.gov.rs

Detaljnije