MOL među 12 najboljih naftnih kompanija po održivom razvoju

Vesti

MOL grupa je prva i jedina kompanija iz regiona koja je uključena u svetski indeks o održivom razvoju Dau Džons (Dow Jones Sustainability World Index) i od 112 naftnih kompanija, koje su ove godine uključene u to ocenjivanje, uvrštena je u 12 najboljih.

Pri analizi kompanija, ocenjuje se 2.500 najvećih svetskih kompanija, odabranih iz globalnog berzanskog indeksa Dau Džons, a zatim se deset odsto najbolje plasiranih, biraju kao kompanije sa najodrživijim poslovanjem.

Ove godine 112 naftnih kompanija uključeno je u proces ocenjivanja, a MOL grupa je uvrštena u 12 najboljih.

– Priznanje „MOL Grupi“, kao jednoj od najodrživijih kompanija u naftnoj i gasnoj industriji, rezultat je dugotrajne posvećenosti ekološkoj i društvenoj odgovornosti – ističe se u saopštenju te kompanije.

MOL Grupa se, kako se navodi, fokusirala na dugoročnu ekonomsku održivost kao strateško pitanje, vodeći računa o društvenim i ekološkim vrednostima od suštinskog značaja za sektor, poput klimatskih promena, transparentnosti, ili zdravlja i bezbednost na radu.

Ta naftno-gasna grupacija je uključena u svetski indeks o održivom razvoju na osnovu procene švajcarske kompanije SAM (Sustainable Asset Management), koja je vodeća kompanija specijalizovana za globalne korporativne analize.

e-Kapija, 14.09.2010.